רוגעלך דלעתליאור רוביןרוגעלך דלעתליאור רוביןרוגעלך דלעתליאור רוביןרוגעלך דלעתליאור רובין

רוגעלך דלעת

אין תחושת גאווה גדולה יותר מאשר הרגע בו סיימתם לאפות רוגעלך, וניחוחותיהם ממלאים את החדר. כשתראו אותם יוצאים מהתנור טעימים ויפהפיים, תבינו מיד שהעבודה השתלמה.
צפו לתגובות מתרשמות בסגנון של "וואו, איך הצלחת להכין רוגעלך?", להן תוכלו לענות: "מה? המתכון הפשוט הזה? זה ממש בקטנה".

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
40 דקות
מנות
24 רוגעלך
מטבח
יהודי אשכנזי

מרכיבים

בצק:

  • 380 גרם קמח לבן
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 12 כף שמרים יבשים
  • 12 כוס חלב צמחי
  • 113 גרם רסק תפוחים
  • 90 גרם שמן קוקוס רך

מילוי:

סירופ לזילוף בתום האפייה:

  • 12 כוס מים רותחים
  • 2 כפות סוכר
  • 14 כפית קינמון

הוראות הכנה

בצק:

  1. מערבבים את כל מרכיבי הבצק – מלבד שמן הקוקוס – במערבל עם וו לישה, עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים לאט לאט את שמן הקוקוס, עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מכסים בניילון נצמד או מניחים בכלי עם מכסה, ומכניסים את הבצק למקרר לשעה.

הכנת הרוגעלך:

  1. לאחר שעה, מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מרדדים את הבצק דק (בעובי של כרבע ס"מ), מורחים את מילוי ריבת הדלעת ומקפלים לחצי. אם הבצק רך מדי וקשה לעבוד איתו, ניתן להכניס אותו למקרר לעוד חצי שעה.
  3. מורחים שוב את המילוי על הבצק, וחותכים משולשים ארוכים.
  4. מגלגלים את המשולשים. מתחילים מהבסיס הרחב, עד שמגיעים לקצה. חשוב לעבוד בעדינות, כדי שהמילוי לא יזל החוצה – וכדי שהרוגעלך יהיו מגולגלים בצורה הדוקה.
  5. מניחים את הרוגעלך המגולגלים על תבנית אפייה משומנת, ואופים כ-10-15 דקות, עד שהרוגעלך מתחילים לקבל צבע.

הסירופ:

  1. מערבבים את כל הרכיבים של הסירופ.
  2. מוציאים את הרוגעלך מהתנור ומורחים מעט מהסירופ מעל. נותנים לרוגעלך להתקרר כחצי שעה, ואוכלים טרי.

טיפים להכנת רוגעלך דלעת

ניתן ומומלץ להכין את ריבת הדלעת לבד ולמלא בה את הרוגעלך, אך כמובן שניתן למלא אותם גם בריבת דלעת קנויה.

טיפים לאחסון הרוגעלך (אבל ביננו, לא תצטרכו)

מומלץ לשמור את הרוגעלך במקום מוצל ויבש, למשך עד 5 ימים לאחר ההכנה.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם