אהבת את המתכון?
יש לנו עוד המון מתכונים מדהימים וטיפים לבישול קל, בריא והכי חשוב – טעים, חינם באתגר 22.
ריבת דלעת
ריבת דלעת היא דרך טעימה, מתוקה ופשוטה לשלב את הדלעת במאכלי היום-יום שלנו.
ניתן להשתמש בריבת הדלעת במתכונים מתוקים כמו רוגעלך דלעת, או במתכונים מלוחים כמו גולש סייטן על מצע פירה חצילים.
ניתן להשתמש בריבת הדלעת במתכונים מתוקים כמו רוגעלך דלעת, או במתכונים מלוחים כמו גולש סייטן על מצע פירה חצילים.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- שעה ו-20 דקות
- מנות
- 567 גרם
- מטבח
- אמריקאי
מרכיבים
- 1.3 ק"ג דלעת עם קליפה
- 2⁄3 כוס סוכר חום
- קינמון
-
1⁄2 לימון סחוט
הוראות הכנה
- קולפים את קליפת הדלעת.
- חותכים את הדלעת לקוביות בינוניות. מבשלים אותן בסיר עם מים רותחים עד שהדלעת רכה, בערך כ-45 דקות.
- מסננים את המים וטוחנים את הדלעת במעבד מזון עד למרקם חלק.
- מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים שוב.
- מבשלים את תערובת הדלעת על אש נמוכה בערך כחצי שעה, על מנת לאדות חלק מהמים. מערבבים מדי פעם, על מנת שהריבה לא תישרף.
- מוסיפים את הלימון, טועמים ומתקנים תיבול.
0 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 5 דקות
- מטבח
- ישראלי
חרוסת לפסח
מתכון פשוט וקל לחרוסת טבעונית לפסח שלא תוכלו להפסיק לנשנש! לחצו כאן למתכון לחרוסת של מתקדמים!
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 30 דקות
בטטה אפויה במדורה לל"ג בעומר
דרך נהדרת לגוון את מאכלי המדורה היא להכין בטטה אפויה (במקום או בנוסף לתפוח האדמה).
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 55 דקות
ממרח עדשים ירוקות
ממרח עדשים ירוקות – טעים מאוד, עשיר בחלבון ובטעם מצוין! בהחלט המועמד המושלם להחליף חומוס כשנמאס 🙂
