תפוחים אפויים במילוי צימוקים, אגוזי מלך וקינמון

תפוחים אפויים

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

תפוחים אפויים הם מתכון לקינוח בריא לארוחת ראש השנה שלא תוכלו להפסיק לאכול. מדהים כמה שתפוחי עץ אפויים הם מנה פשוטה, יפה וטעימה – שמקשטת כל שולחן וממתיקה כל חג.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה
מנות
10 תפוחים

מרכיבים

  • 10 תפוחי עץ מתוקים (דלישס או חרמון)
  • 50 גרם אגוזי מלך
  • 100 גרם צימוקים כהים
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 כפית קינמון

הוראות הכנה

  1. מוציאים את ליבות התפוחים. כדי למנוע התבקעות בעת האפייה, קולפים פס צר סביב מרכז התפוח באמצעות קולפון ירקות.
  2. שוברים את האגוזים לחתיכות קטנות ונגיסות, ומערבבים עם הצימוקים.
  3. ממלאים את התפוחים בתערובת הצימוקים והאגוזים.
  4. מסדרים את תפוחי העץ בתבנית אפייה ובוזקים סוכר וקינמון בתוך כל תפוח.
  5. אופים בחום בינוני למשך 45 דקות.

הצעות הגשה לתפוחים אפויים

תפוחי עץ אפויים הם קינוח שרצוי להגיש חם, אך ניתן לאכול גם קר.

מומלץ לערבב גבינת סויה של תנובה עם מיץ מלימון שלם, ולהגיש את התפוחים עם זילוף מהגבינה החמוצה בתוך הליבה המקורמלת. במידה ולא מצאתם את הגבינה של תנובה אלטרנטיב, גם גבינת טופוטי בטעם גבינה בתוספת מיץ לימון – תשתלב נהדר במנה הזו. התענוג מובטח!

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם