פייסם הודי

הקינוח ההודי הזה מרענן ומתוק, ומתאים לסגירת פינה בכל ארוחה! קבלו מתכון לקינוח פייסם הודי העשוי מטפיוקה, טעים מאוד ומפתיע.

רמת קושי
קל
מנות
15 מנות
מטבח
הודי

מרכיבים

  • 1 כוס טפיוקה
  • 13 כוס סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף הל טחון
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 400 גרם חלב קוקוס
  • 2 תבניות של קוביות קרח קטנות

אופציונלי:

  • 13 כוס של עדשים אדומות שבורות (תוספת שכיחה ומומלצת בקינוחים אסיאתיים)

מבחר פירות העונה חתוכים לקוביות קטנות. מומלץ להשתמש בפירות אקזוטיים:

  • 1 כוס פפאיה חתוכה
  • 1 כוס מלון
  • 1 מנגו בינוני
  • 1 אננס בינוני

הוראות הכנה

  1. מרתיחים 6 כוסות מים בסיר גדול.
  2. מכניסים את הטפיוקה למים הרותחים ומבשלים על אש קטנה עד שהטפיוקה מקבלת גוון שקוף (כ-20 דקות). מערבבים מדי פעם.
  3. מכניסים סוכר, מלח, הל ושקדים. בשלב זה ניתן להוסיף את העדשים. מערבבים וממתינים כ-5 דקות.
  4. מוסיפים את חלב הקוקוס, מגבירים את האש, מביאים את התערובת לרתיחה, ומיד מכבים את האש.
  5. מצננים לכמה שעות עד שהתערובת קרה.
  6. הרכבת המנה: מוזגים בעזרת מצקת מעט מהמעדן, לקעריות הגשה או לכוסות. מוסיפים 5 קוביות קרח קטנות לכל כלי ומסדרים מעל קצת מהפירות החתוכים.

הצעות גיוון

לאוהבי המתוק – שימו חצי כוס סוכר.

דרגו את המתכון:
13 דירוגים, 4.1 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם