צלחת הגשה חגיגית עם אספרגוס ברוטב שזיפים ושקדיםאלונה להבצלחת הגשה חגיגית עם אספרגוס, שזיפים ושקדים לצד כף הגשה זהובהאלונה להבצלחת הגשה חגיגית עם אספרגוס, שזיפים ושקדיםאלונה להב

אספרגוס בשזיפים ושקדים

מנה טעימה וחגיגית של אספרגוס עם שזיפים ושקדים ברוטב משגע.

רמת קושי
קל
זמן כולל
20 דקות

מרכיבים

  • 100 גרם שקדים
  • 200 גרם שזיפים שחורים יבשים
  • 2 קופסאות אספרגוס
  • 3 כפות שמן קנולה או סויה
  • 4 כפות סוכר
  • 7 שיני שום
  • 1 מיץ מלימון גדול
  • 2-3 כפות מים
  • 3 כפות שמן זית

הוראות הכנה

  1. משרים את השקדים בקערת מים רותחים, ולאחר מספר דקות מסננים ומקלפים את השקדים.
  2. שוטפים את השזיפים ומחרצנים אותם; מסננים את האספרגוס ומניחים בצלחת הגשה.
  3. מחממים את השמן ומוסיפים את הסוכר. מוסיפים את השזיפים, את השום, את השקדים, את מיץ לימון וכן 2-3 כפות מים.
  4. מבשלים כעשר דקות, תוך כדי בחישה. מוסיפים את שמן הזית ובוחשים.
  5. מסירים מהאש ויוצקים על האספרגוס; מגישים חם.

הערות

אפשר לקנות שקדים קלופים לקיצור התהליכים.

דרגו את המתכון:
2 דירוגים, 5 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם