אהבת את המתכון?
המתכון הזה הוא חלק מהמתכונים היומיים שיכולים להישלח אליך
חינם באתגר 22
דלעת במרינדה
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
מתכון לדלעת מתוקה במרינדת יין אדום, מושלם להגשה עם אורז או אטריות.
- רמת קושי
- קל
מרכיבים
- 600 גרם דלעת, קלופה וחתוכה למלבנים אחידים (עובי 1 ס"מ ואורך 3 ס"מ)
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפיות מלח גס
- 1⁄4 כפית פלפל שחור
למרינדה
- 4 עלי דפנה
- 7 עלי נענע קצוצים גס
- 2⁄3 כוס יין אדום
- 100 מ"ל חומץ יין אדום
- 2 כפות סוכר
הוראות הכנה
- מטגנים את קוביות הדלעת בשמן הזית עד להזהבה מכל הצדדים.
- מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל עד להשחמה, כארבע דקות.
- מעבירים לנייר סופג.
- מניחים את הקוביות בתבנית עמוקה ומסדרים ביניהן את עלי הדפנה והנענע.
- מערבבים את שאר חומרי המרינדה ויוצקים מעל. מכסים ומשהים למשך שלוש שעות לפחות.
- לפני ההגשה מוציאים מהמרינדה ומטפטפים מעל שמן זית.
0 תגובות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 27 דקות
- מנות
- 4 מנות
במיה מהירה ברוטב עגבניות
מתכון לבמיה מהירה ברוטב עגבניות, שתוכלו להכין גם במטבח לא מאובזר ובמקרים בהם רק מתחשק לכם לאכול משהו מהיר. בתאבון!
- רמת קושי
- בינוני
- זמן כולל
- שעתיים ו-30 דקות
- מנות
- 6 פרוסות לזניה
- מטבח
- איטלקי
לזניה ירקות קלויים
מכירים את זה שממש בא לכם לזניה, אבל אין בבית דפי לזניה (או אפילו רסק עגבניות) וממש אבל ממש לא בא לכם ללכת לקנות? נסו את הלזניה הפשוטה והמדהימה הזו, שעשויה מירקות קלויים במקום דפי לזניה, רוטב עגבניות שהתבשל שעה כדי להצטמצם ולקבל את כל הטעמים שצריך, פסטו כוסברה טרי, גבינת קשיו שקדים ביתית ובצלים מקורמלים.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 30 דקות
בטטה אפויה במדורה לל"ג בעומר
דרך נהדרת לגוון את תפוח האדמה במדורה – בטטה אפויה לל"ג בעומר.