דלעת במרינדה

דלעת במרינדה

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון לדלעת מתוקה במרינדת יין אדום, מושלם להגשה עם אורז או אטריות.

רמת קושי
קל

מרכיבים

  • 600 גרם דלעת, קלופה וחתוכה למלבנים אחידים (עובי 1 ס"מ ואורך 3 ס"מ)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפיות מלח גס
  • 14 כפית פלפל שחור

למרינדה

  • 4 עלי דפנה
  • 7 עלי נענע קצוצים גס
  • 23 כוס יין אדום
  • 100 מ"ל חומץ יין אדום
  • 2 כפות סוכר

הוראות הכנה

  1. מטגנים את קוביות הדלעת בשמן הזית עד להזהבה מכל הצדדים.
  2. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל עד להשחמה, כארבע דקות.
  3. מעבירים לנייר סופג.
  4. מניחים את הקוביות בתבנית עמוקה ומסדרים ביניהן את עלי הדפנה והנענע.
  5. מערבבים את שאר חומרי המרינדה ויוצקים מעל. מכסים ומשהים למשך שלוש שעות לפחות.
  6. לפני ההגשה מוציאים מהמרינדה ומטפטפים מעל שמן זית.
דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם