
מתכונים - ממרחים ביתיים

הנמנעים מגבינות על בסיס חלב פרות, כבשים ועזים מגלים עולם שלם של ממרחים בריאים במגוון טעמים. לא רק ממרחי אבוקדו, טחינה או חמאת בוטנים שרובנו מכירים ואוהבים – אלא גם ממרחים על בסיס ירקות, קטניות או אגוזים. ברשימה שלפניכם תמצאו מתכוני ממרחים שיקפיצו כל סנדוויץ', יחוסלו במהירות אם יימרחו על לחמנייה טרייה, או ינוגבו במהירות עם קרקרים (או רצועות ירק – גזר, מלפפון, גמבה...) מקערת דיפ חגיגית.
בין המתכונים לממרחי הירקות תוכלו למצוא פטה פטריות, ממרח קישואים, ממרח פלפלים ועוד.
ממרחי קטניות הם בריאים וטעימים, ואין סיבה להסתפק בחומוס: מומלץ לנסות גם ממרח עדשים כתומות, ממרח עדשים ירוקות או ממרח שעועית.

למרקם גבינתי ניתן להשתמש בממרחי טופו, שהם לרוב פשוטים ומהירים להכנה: למשל ממרח טופו בעשבי תיבול, ממרח טופו ביין, קוטג' טופו או ממרח טופו מתובל עם זיתים.
מעבד מזון טוב יאפשר לכם ליהנות מממרחי אגוזים לסוגיהם: ממרח אגוזי מלך, פטה אגוזי פקאן או גבינת שקדים מתובלת.
לממהרים נמליץ להכין כמות גדולה מראש ולאחסן במקרר בצנצנת מעוקרת (כלומר, לשטוף במים רותחים לפני השימוש). אתם מוזמנים גם לבדוק את רשימת הממרחים הטבעוניים המוכנים שניתן לרכוש בחנויות.