סלט חיטה עם נבטי חמנייה, סלק, אבוקדו ואגוזי מלך

מתוך הבלוג מתכונים בריאים מצולמים

מתכון לסלט חיטה עשיר בכל טוב, טעים וכמובן שבריא!

רמת קושי
קל

מרכיבים

  • 14 כוס גרעיני חיטה
  • 1 כף שמן זית כתית מעולה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 שיני שום
  • 1 סלק קטן
  • 1 חופן נבטי חמנייה
  • 1 חופן אגוזי מלך שבורים
  • 1 אבוקדו
  • 12 לימון
  • 1 צרור פטרוזיליה טרייה

הוראות הכנה

  1. משרים את החיטה ללילה ומבשלים אותה כשעה על אש נמוכה.
  2. לאחר הבישול, מערבבים את החיטה עם שמן זית, מלח, פלפל ושום.
  3. מגררים את הסלק בפומפייה או במעבד מזון, ומוסיפים אותו לחיטה עם נבטי החמנייה והאגוזים הקצוצים.
  4. חותכים את האבוקדו לרצועות דקות ומוסיפים אותו לסלט.
  5. קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים אותה לסלט. מזליפים מעל מיץ סחוט מחצי לימון ומגישים.
דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם