סלט פולי סויהגליה דורסלט פולי סויהגליה דור

סלט פולי סויה

עם עגבניות שרי, סלרי ובזיליקום

מתכון לסלט פולי סויה. גם סויה, כמו קטניות נוספות ניתן לרכוש בפולים יבשים הניתנים לבישול.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעה ו-20 דקות

מרכיבים

לסלט:

  • 1 כוס פולי סויה, לאחר השריה ובישול
  • 10 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
  • 4 גבעולי סלרי (ללא העלים), שטופים וקצוצים
  • 4 גבעולי פטרוזיליה, קצוצה
  • 1 פלפל אדום מתוק, קצוץ
  • 1 בצל סגול קטן, קצוץ
  • 10 עלי ריחן טריים, קרועים גס

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי או מיץ לימון
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • מלח לפי הטעם
  • הוראות הכנה

    1. בקערה גדולה, מערבבים את פולי הסויה, הירקות, ועשבי התיבול.
    2. בקערה קטנה נפרדת מערבבים את חומרי הרוטב: השמן, החומץ, החרדל, הסילאן, הפלפל השחור והמלח.
    3. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים.

    הערות

    אם אין פולי סויה ניתן להשתמש גם בשעועית לבנה, או בכל קטניה אחרת.

    דרגו את המתכון:
    guest
    2 תגובות
    Most Voted
    Newest Oldest
    Inline Feedbacks
    View all comments

    אולי יעניין אותך גם