סלט פולי סויה

עם עגבניות שרי, סלרי ובזיליקום

מתכון לסלט פולי סויה. גם סויה, כמו קטניות נוספות ניתן לרכוש בפולים יבשים הניתנים לבישול.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעה ו-20 דקות

מרכיבים

לסלט:

  • 1 כוס פולי סויה, לאחר השריה ובישול
  • 10 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
  • 4 גבעולי סלרי (ללא העלים), שטופים וקצוצים
  • 4 גבעולי פטרוזיליה, קצוצה
  • 1 פלפל אדום מתוק, קצוץ
  • 1 בצל סגול קטן, קצוץ
  • 10 עלי ריחן טריים, קרועים גס

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי או מיץ לימון
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • מלח לפי הטעם
  • הוראות הכנה

    1. בקערה גדולה, מערבבים את פולי הסויה, הירקות, ועשבי התיבול.
    2. בקערה קטנה נפרדת מערבבים את חומרי הרוטב: השמן, החומץ, החרדל, הסילאן, הפלפל השחור והמלח.
    3. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים.

    הערות

    אם אין פולי סויה ניתן להשתמש גם בשעועית לבנה, או בכל קטניה אחרת.

    דרגו את המתכון:

    אולי יעניין אותך גם