פשטידת בורגול ועדשים

47
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
מתכון בריא וקל להכנה של פשטידת בורגול ועדשים טעימה במיוחד!
רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעה ו-25 דקות
מנות
2 תבניות אינגליש קייק

מרכיבים

  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 1 כוס בורגול דק
  • 1 כוס עגבניות מרוסקות
  • 2 בצלים
  • 6 שיני שום
  • 1 כפית וחצי רוטב סויה
  • 1 כף בזיליקום
  • 1 כפית מלח

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל150ºC.
  2. מבשלים את העדשים עם 2 כוסות מים במשך 20 דקות.
  3. מוסיפים את הבורגול, את העגבניות וכן כוס מים נוספת. מערבבים ומבשלים במשך 10 דקות נוספות.
  4. קוצצים את הבצל, כותשים את השום ומוסיפים לתערובת. מוסיפים גם את התבלינים ומערבבים.
  5. משטחים את התערובת בתבנית אפייה בינונית או ב2 תבניות אינגילש קייק, ואופים בחום בינוני של 150ºC במשך כ-40 דקות.
  6. מצננים מעט לצורך התקשות הפשטידה ומגישים חם או קר.

טיפים

מומלץ להשתמש בבורגול מחיטה מלאה, שביחד עם העדשים יוצר חלבון מלא.

 

מחפשים מתכון לפשטידה קצת שונה? יש לנו פה מתכון מעולה לפשטידת ברוקולי שלא תוכלו להפסיק לאכול…

אולי יעניין אותך גם