פסטה עם ברוקוליתותן עינבפסטה עם ברוקוליתותן עינב

פסטה עם ברוקולי

תותן עינב

פסטה עם ברוקולי ובזיליקום היא מנה נהדרת לארוחת צהריים, שניתן להכין במהירות ולהתענג על כל ביס.

רמת קושי
קל
זמן כולל
35 דקות
מנות
5 מנות
מטבח
איטלקי

מרכיבים

  • 500 גרם (חבילה) פסטה פנה
  • 500 גרם ברוקולי (אפשר קפוא)
  • 250 גרם עגבניות שרי חתוכות לרבעים
  • 13 כוס שמן זית
  • 12 כוס עלי בזיליקום קצוצים, או שתי תיבוליות בזיליקום
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות אורגנו מיובש
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • אופציונאלי: 400 גרם גבינה טבעונית קשה חתוכה לקוביות (מומלץ להשתמש בגבינה בסגנון פטה של ויולייף)

הוראות הכנה

  1. מבשלים את פסטת הפנה לפי הוראות היצרן ומסננים.
  2. בינתיים, מפרידים את הברוקולי לפרחים קטנים, ומבשלים במים רותחים במשך כעשר דקות, עד להתרככותו (אם משתמשים בברוקלי קפוא – זמן הבישול קצר יותר – רק עד להפשרה).
  3. מסננים את הברוקולי ומערבבים עם הפסטה ועגבניות השרי.
  4. שמים בסיר שבו בושלה הפסטה את שמן הזית, הבזיליקום, השום, האורגנו, המלח והפלפל, מביאים לרתיחה ומערבבים.
  5. מוסיפים את תערובת השמן החם לפסטה עם הברוקולי, מערבבים ומוסיפים את קוביות הגבינה.

טיפים והצעות הגשה:

ניתן להגיש חם או קר.

מומלץ לצלות קלות את עגבניות השרי לפני שמוסיפים לפסטה.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם