סשימי טונה מאבטיח

סשימי טונה מאבטיח

המתכון היצירתי של vegaliciouslyeva לסשימי טונה טבעוני מאבטיח שבר את הרשת, והגיע הזמן שגם קוראי העברית ייהנו ממנו. החלק הקשה ביותר במתכון הזה הוא התכנון: האבטיח צריך להשתכשך במרינדה לפחות ארבע שעות.

התמורה לסבלנות תהיה דג טונה נא טבעוני, שאפשר לאכול כמו שהוא בתור סשימי או לשים על הסושי או בתוכו.

רמת קושי
קל
זמן כולל
4 שעות ו-30 דקות
מנות
3 מנות
מטבח
יפני

מרכיבים

  • 300 גרם אבטיח (לא כולל הקליפה)
  • 14 כוס רוטב סויה
  • כף שמן שומשום קלוי
  • 14 כפית ג'ינג'ר טרי כתוש
  • 2 כפות זרעי שומשום

הוראות הכנה

  1. חותכים את האבטיח לצורה ולגודל הרצויים (לסשימי, למילוי סושי או לטופינג לסושי).
  2. מכינים את המרינדה בקערה גדולה: מערבבים את רוטב הסויה, שמן השומשום והג'ינג'ר.
  3. מוסיפים את האבטיח לקערה עם המרינדה, מערבבים וממתינים לפחות ארבע שעות.
  4. מבשלים את חתיכות האבטיח בסיר סגור 10-15 דקות עד שהן רכות מאוד.
  5. מנקזים את הנוזלים.
  6. זורים שומשום על כל הצדדים של הטונה הטבעונית.

טיפים

אם משאירים את האבטיח במרינדה לזמן ארוך משמעותית מארבע שעות, מומלץ להוסיף מים כדי שהמנה לא תצא מלוחה מדי.

יש להתאים את זמן הבישול לגודל נתחי האבטיח: ככל שחתיכות האבטיח יהיו קטנות יותר – זמן הבישול יהיה קצר יותר.

אפשר לאפות את האבטיח במקום לבשלו בסיר.

דרגו את המתכון:
6 דירוגים, 4 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם