חתיכה של עוגת ביסקוויטים טבעונית על רקע תבנית העוגה וכוס קפה בצדאלונה להבהכנת השכבות של עוגת ביסקוויטים טבעונית בתבניתאלונה להבחתיכה של עוגת ביסקוויטים טבעונית על רקע תבנית העוגה וכוס קפה בצדאלונה להב

עוגת ביסקוויטים טבעונית

עוגת ביסקוויטים קלאסית בגרסה טבעונית שאפשר להכין גם עם ילדים. היא טעימה ממש ואהובה גם על אנשים לא טבעונים.

רמת קושי
בינוני
מנות
תבנית 30 על 40 ס"מ

מרכיבים

לקרם

  • 750 גרם גבינה לבנה טבעונית או גבינת שמנת טבעונית (מומלץ להשתמש בגבינת סויה של תנובה בטעם טבעי)
  • 1 פחית קרם קוקוס
  • 1 חב' אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית גרידת לימון

לשכבת הביסקוויטים

  • 2 שרוולים של ביסקוויטים
  • 2 כפיות נס קפה
  • 34 כוס מים/חלב צמחי

לגנאש השוקולד

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 מ"ל קרם קוקוס
  • 2 כפיות שמן

הוראות הכנה

הכנת הקרם והביסקוויטים

  1. לאחד את מרכיבי הקרם בקערה בעזרת מיקסר (אם אין, ניתן להשתמש גם במטרפה ידנית) עד שלא נשארים גושים של אינסטנט פודינג.
  2. להכין קפה בקערית או כלי שטוח, לטבול בו את הביסקוויטים לטבילה קצרה ולסדר בתבנית מלבנית.
  3. להעביר כשליש פחות או יותר מן הקרם מעל הביסקוויטים, ליישר ולהמשיך לסדר שכבות נוספות של ביסקוויטים וקרם עד גמר הקרם.
  4. להכניס את העוגה להתייצבות במקרר לכשלוש שעות לפחות.

הכנת ציפוי השוקולד (הגנאש)

  1. לחמם את קרם הקוקוס והשוקולד במיקרוגל, לערבב ובמידת הצורך להחזיר למיקרוגל עד שכל השוקולד נמס.
  2. להוסיף שמן, על מנת לדלל את הגנאש ולהפוך אותו ליותר קל לציפוי העוגה.
  3. לשפוך את הגנאש מעל העוגה הקרה, להטות אותה מעט וליישר עם כף כדי שיצפה את כולה (מומלץ להכניס אותה לפריזר למספר דקות לפני הציפוי על מנת להקל על התהליך)
  4. להכניס את העוגה לקירור במקרר, לפחות ל-3 שעות.

הצעות גיוון

אם לא אוהבים גרידת לימון אפשר לוותר עליה, אך לא מומלץ כי היא מוסיפה מאוד.

הביסקוויטים מתוקים, ולקרם יש מתיקות עדינה, אך אם אתם אוהבים מתוק מאוד אפשר וניתן להוסיף לקרם כף או שתיים של אבקת סוכר.

ניתן גם להקפיא ולהגיש כעוגת גלידה.

במקום גנאש שוקולד אפשר לצפות את העוגה בשוקולד מגורד או בג'לי ופירות (ג'לי אינסטנט פשוט שיש בסופר לרוב לא מכיל ג'לטין וטבעוני).

ניתן לגוון ולהשתמש בביסקוויטים רגילים או בטעם שוקולד. למרחיקי לכת, ניתן גם לשלב בניהם (;

הערות

העוגה נשמרת היטב במקרר עד ההגשה, ניתן גם להכין כמה ימים מראש.

דרגו את המתכון:
2 דירוגים, 5 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם