עוגת גזר וטופו

מתוך הספר "טופו"

גם עוגה, וגם עשירה בחלבון! רגע.. מה? כן כן, קבלו מתכון לעוגת גזר וטופו, טעימה ומתוקה – וגם מזינה!

רמת קושי
קל

מרכיבים

  • 1.5 כוסות קמח מלא
  • 1.5 כוסות קמח לבן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית קינמון
  • 220 גרם טופו
  • 450 גרם גזר
  • 34 כוס שמן
  • 1.5 כוסות סוכר חום
  • 1 כף תמצית וניל
  • 14 כוס תרכיז תפוחי עץ
  • 34 כוס אגוזי מלך
  • 2 כפות אבקת סוכר

הוראות הכנה

  1. מערבבים היטב את הקמח, אבקת האפייה והקינמון.
  2. מערבלים את שאר החומרים, חוץ מאבקת הסוכר, במעבד מזון עד לקבלת מרקם קרמי.
  3. מאחדים את שתי התערובות.
  4. שופכים את התערובת לתבנית אפייה עגולה (מס' 26) משומנת.
  5. אופים בחום בינוני (180 מעלות) במשך שעה.
  6. מפזרים את אבקת הסוכר מעל העוגה באמצעות מסננת.
דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם