בראוניז טבעוני ללא גלוטן

בראוניז טבעוני ללא גלוטן

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
בראוניז טבעוני וטעים ללא גלוטן. את המרקם והנפח שלהם הם מקבלים בעזרת שעועית מבושלת שמתפקדת במתכון הזה כתחליף ביצה מצויין.
רמת קושי
קל
זמן כולל
35 דקות

מרכיבים

  • 3 כוסות שעועית שחורה/אדומה מבושלת ומסוננת היטב.
  • 4 כפות קקאו לא ממותק
  • 1 כוס שיבולת שועל דקה
  • 12 כפית מלח
  • 12 כוס סוכר חום מומס עם מעט מים חמים
  • 12 כוס שמן (קנולה או קוקוס)
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כוס פתיתי שוקולד צ'יפס (אפשר גם קצת פחות)

הוראות הכנה

  1. מערבלים במעבד מזון את כל החומרים חוץ מהשוקולד צ'יפס. טועמים את העיסה, במידה שהיא לא מספיק מתוקה לטעמכם אפשר להוסיף עוד סוכר מומס
  2. מוסיפים לעיסה גם את השוקולד ומערבבים.
  3. משטחים את העיסה בתבנית בינונית משומנת.
  4. אופים בחום של 180 מעלות למשך 25-20 דקות.
  5. מצננים בתבנית וחותכים לריבועים קטנים.
  6. מכניסים את התבנית לכמה שעות למקרר.

טיפים

להוסיף חבילת שוקולד מריר – שבור לקוביות וחתוך גס (להפחית את כמות השוקולד צ'יפס בהתאם) להוסיף אגוזים או שקדים קצוצים גס להחליף את הסוכר בחצי כוס סילאן

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם