עוגת הגבינה האפוייה של יעל ביבייעל ביבי

עוגת גבינה אפויה פשוטה

עוגת גבינה טבעונית אפויה, פשוטה להכנה ובלי גלוטן. רק אל תטעמו אותה לפני שתבלה לפחות לילה שלם במקרר!

רמת קושי
קל
מנות
תבנית בקוטר 20 ס"מ
מטבח
תבנית בקוטר 20 ס"מ

מרכיבים

לעוגה:

  • 2 גביעי גבינת סויה תנובה אלטרנטיב בטעם טבעי
  • 12 כוס קמח שקדים
  • 2 כפות אבקת פודינג וניל
  • 2 כפות קורנפלור
  • 3 כפות סוכר
  • 14 כפית תמצית וניל
  • 14 כפית גרידת לימון
  • 1 כף שמן קוקוס או שמן אחר
  • 1 כפית חומץ (לא משנה איזה)
  • 14 כפית סודה לשתיה
  • 12 כפית אבקת אפיה

לציפוי – אופציה 1:

  • 4 כפות גבינת סויה תנובה אלטרנטיב
  • 1 כפית סוכר
  • קמצוץ קינמון
  • 14 כפית תמצית וניל

לציפוי – אופציה 2:

  • 12 כוס שמנת להקצפה
  • פודינג וניל
  • סוכר

הוראות הכנה

לעוגה:

  1. מחממים את התנור לטמפרטורה של 150 מעלות.
  2. מערבבים את כל חומרי העוגה בקערה.
  3. מעבירים לתבנית קטנה. משמנים את התבנית או מניחים עליה נייר אפיה.
  4. אופים בחום של 150 מעלות למשך 40-50 דקות.
  5. מוציאים את העוגה מהתנור, ומעבירים סכין בין העוגה לדפנות התבנית.
  6. מכניסים את העוגה למקרר ללילה שלם.
  7. מוציאים את העוגה מהמקרר, ומכינים את הציפוי.

לציפוי – אופציה 1:

  1. מערבבים את גבינת הסויה, הסוכר, הקינמון ותמצית הווניל – ומצפים את העוגה בקרם שנוצר.

לציפוי – אופציה 2:

  1. מקציפים במיקסר את הקצפת עם פודינג הווניל והסוכר – ומצפים את העוגה בקרם שנוצר.

טיפים

כדאי להכפיל את הכמות.

מומלץ להגיש עם פירות כמו דובדבנים.

העוגה נשמרת במקרר שלושה-ארבעה ימים ומתאימה גם להקפאה.

דרגו את המתכון:
2 דירוגים, 5 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם