פול ובטטה בבירהסיגל בן דוד

פול ובטטה בבירה

תבשיל פול ובטטה בבירה שיחמם וינחם אתכם בימי החורף הקרים.

רמת קושי
קל
זמן כולל
50 דקות
מנות
6 מנות

מרכיבים

  • 2 בצלים
  • 2 כפות שמן
  • 2 בטטות
  • 6 שיני שום
  • 4 עגבניות
  • 3 כוסות פול מבושל (1.5 כוסות פול יבש מהסוג המצרי, הקטן)
  • 330 מ"ל (בקבוק) בירה לבנה
  • 2 כפיות מלח
  • 3 כפות רוזמרין קצוץ

הוראות הכנה

  1. קוצצים את הבצל ומטגנים עם השמן בסיר או ווק במשך 5 דקות.
  2. קולפים את הבטטה, חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים 5 דקות נוספות.
  3. פורסים את השום לפרוסות דקות ואת העגבניות חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר.
  4. מוסיפים את הפול, הבירה, המלח והרוזמרין, ומבשלים למשך 30 דקות על אש קטנה.

טיפים

1. לזירוז הבישול של הפול: להשרות לילה במים ולבשל עם כפית סודה לשתייה.

2. במקום פול אפשר להשתמש בשעועית שחורה או בלוביה.

3. את הרוזמרין ניתן להחליף בעשבי תיבול אחרים (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר וכו').

דרגו את המתכון:
40 דירוגים, 4 מתוך 5
guest
2 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם