מתכון: טופו עם ירקות ואטריות שעועית
רשימת המרכיבים
- 300 גרם טופו (חבילה קטנה)
- חצי חבילת אטריות שעועית
- 2 פלפלים, צהוב ואדום
- 3 גזרים, חתוכים לקיסמים
- 5 פטריות שיטאקי מושרות במים לפי הוראות היצרן, פרוסות דק
- 3 בצלים ירוקים, פרוסים
- בצל, פרוס לפרוסות
- 3 כפות שומשום
- כפית שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
- 2 כפות שמן
- רוטב סויה לתיבול
הוראות הכנה
- חותכים את הטופו לקוביות ומשרים ברוטב סויה למספר שעות במקרר (אפשר לקצר בזמן ההשריה).
- מקפיצים את הטופו המושרה במחבת עם מעט שמן ורוטב סויה מההשריה.
- מחממים 2 כפות שמן במחבת רחבה ומאדים את הבצל הפרוס. מוסיפים ג'ינג'ר ומאדים מעט. מוסיפים את הפטריות, הגזר והפלפלים ומאדים. אפשר לכסות במכסה לכמה דקות עד שהירקות מתרככים.
- בינתיים, משרים את אטריות השעועית במים רותחים, לפי הוראות היצרן (כ-5 דקות), מסננים ושוטפים במים.
- כשהירקות מוכנים לטעמכם (מומלץ שיישארו מעט פריכים) מוסיפים את השומשום והבצל הירוק, מערבבים, מוסיפים את הטופו ומכבים את האש.
- מוסיפים את אטריות השעועית, מערבבים, ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
המתכון לפי המטבח של מאשה – ארוחות בריאות וקייטרינג צמחוני-טבעוני.
צילום קוביות טופו מושרות: sweetbeetandgreenbean

( 6 גולשים דירגו את המתכון עד כה )
אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי » מתכונים טבעוניים וצמחוניים » תבשילים » טופו עם ירקות ואטריות שעועית