מתכון: פלפל ממולא טבעוני
פלפל ממולא הם מנה מוצלחת לאירוח, שתמיד זוכה למחמאות. לפניכם מתכון פשוט לממולאים ללא בשר.
מחפשים מתכון לצד המנה? מומלץ ללכת על מג'דרה, גם בריאה ומלאת חלבון וגם טעימה ומשביעה!
רשימת המרכיבים
- 6 פלפלים
- 2 בצלים
- 3 עגבניות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 3/4 כוס אורז
- שמן לטיגון
- חצי כפית מלח
- כפית פפריקה
- רבע כפית פלפל שחור
החומרים לרוטב
- 5 כוסות מים רותחים
- 2 כפות אבקת מרק "בטעם עוף" (מוצר פרווה, ללא מרכיבים מן החי!)
- 3 כפות רסק עגבניות
- כפית כמון
- כפית פפריקה
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצלים ומטגנים עד להשחמה.
- מוסיפים את האורז, מערבבים, ולאחר כשלוש דקות מסירים מהאש.
- מרסקים את העגבניות בפומפייה או במעבד מזון, מוספים את רסק העגבניות, המלח והפפריקה ומערבבים.
- מערבבים את רסק העגבניות, הבצל והאורז.
- מסירים את פתח הפלפלים ושומרים את ה"מכסה".
- בעזרת כף ממלאים כל פלפל בתערובת עד לכדי שני שליש מהפלפל.
- מניחים את הפלפלים בסיר או במחבת עמוקה, ויוצקים עליהם תערובת הרוטב, כך שהוא מכסה לפחות את רוב הפלפלים.
- מבשלים בסיר או במחבת מכוסה במשך שעה.
- מגישים חם או קר.
צילום: ראובן אילת

( 386 גולשים דירגו את המתכון עד כה )