קישוא ממולא בבורגול וטופו

2
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון מיוחד לקישואים ממולאים בבורגול וטופו, טעימים מאוד וספק אם יישאר לכם עוד אחרי הארוחה.

רמת קושי
קל
מנות
4 קישואים ממולאים

מרכיבים

  • 4 קישואים גדולים
  • רוטב סויה
  • 100 גרם פטריות קצוצות
  • 1.5 כפיות קורנית
  • 2 שיני שום מעוכות
  • 34 ספל בורגול
  • 1.5 כוסות מים חמים
  • 2 כוסות טופו מפורר
  • 14 כוס שומשום קלוי, גרוס

הוראות הכנה

  1. חוצים את הקישואים לאורכם ומאדים עם מעט מים (בסיר או במחבת מכוסה) למשך כעשר דקות.
  2. מרוקנים את הקישואים בעזרת כפית. קוצצים את תוכן הקישואים שהוצאו, ומוסיפים לו 2 כפיות רוטב סויה.
  3. קולים את הפטריות במעט שמן, מוסיפים 2 כפיות רוטב סויה וחצי כפית קורנית, עד להתרככות הפטריות.
  4. מטגנים מעט את השום, מוסיפים את הבורגול, וקולים יחד למשך כחמש דקות.
  5. מוסיפים את המים החמים, כף רוטב סויה, כפית קורנית ואת תערובת הפטריות. מבשלים על אש קטנה, עד לתפיחת הבורגול ולספיגת כל הנוזלים.
  6. מוסיפים את תערובת הקישואים, הטופו והשומשום הגרוס, ומערבבים.
  7. ממלאים את "קונכיות" הקישואים בחומר המילוי. מעבירים לתבנית, מכסים בנייר אלומיניום, ואופים בתנור בחום בינוני למשך חצי שעה.

הצעת הגשה

מומלץ להגיש עם רוטב טחינה, עגבניות או פטריות.

אולי יעניין אותך גם