חומוס וטופו מוקפצים עם ירקות

מתכון טעים ועשיר בחלבון של חומוס וטופו מוקפצים עם ירקות.

רמת קושי
קל

מרכיבים

  • 12 כפית זרעי כמון
  • 12 כפית זרעי חרדל
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 2 כפות אבקת קארי
  • 1 כף תערובת תבלינים גראם מסאלה (אופציונלי)
  • 1 פלפל קצוץ
  • 1.5 בצלים קצוצים
  • 2 גזרים קצוצים (רצוי למקלות דקים)
  • 300 גרם טופו מוצק, חתוך לקוביות בינוניות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית מלח

הוראות הכנה

  1. לחמם על אש גדולה ווק (או מחבת גדולה). כשהווק חם מספיק, לשפוך לתוכו את השמן, ולהוסיף את זרעי הכמון, זרעי החרדל, הפפריקה הקארי והמסאלה.
  2. לאחר חצי דקה של חימום, הזרעים יתחילו להשמיע קולות פצפוץ. להמתין עוד מעט ולהוסיף את הפלפלים, הבצל והגזר. לערבב מדי פעם במשך כעשר דקות, או עד שהירקות מתרככים מעט.
  3. להוסיף את הטופו ולבחוש במשך דקה-שתיים, מדי פעם. להוסיף את השום הכתוש ולבחוש עוד חצי דקה.
  4. להוסיף את גרגירי החומוס ולבחוש עוד שתי דקות מדי פעם.
  5. להוסיף עוד תבלינים: קארי (לפי הטעם), פפריקה, ומלח.

הצעת הגשה

מומלץ להגיש את המנה לצד אורז מלא, קוסקוס, או קינואה וסלט ירוק מרענן.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם