מרק קרם גזר

מרק קרם גזר

מרק גזר קרמי בטירוף, עם טעמים מדויקים וניחוחות מרהיבים.

רמת קושי
קל
מנות
5 מנות

מרכיבים

  • 300 גרם גזר
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 בצל שלוט
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • 6 כוסות ציר ירקות

הוראות הכנה

  1. מגרדים יחד את הגזר, תפוח האדמה ובצל השלוט בדיסקית גירוד גסה במעבד מזון.
  2. מחממים את השמן בסיר רחב וזורים עליו מעט מלח. מוסיפים את תערובת הירקות המגורדים. מכסים ומבשלים על אש קטנה עד ריכוך, כ-15 דקות. הירקות מתבשלים במיצים שלהם, אם דרוש, מוסיפים מעט ציר. מוסיפים מלח ופלפל.
  3. מוסיפים את הציר, מביאים לרתיחה, ומבשלים עוד 20 דקות.
  4. מעבירים לבלנדר ומעבדים לתערובת חלקה. מחזירים לסיר, בודקים ומתקנים תיבול.
  5. מגישים עם עלי פטרוזיליה קצוצים, מעט אורז מלא מבושל, או עם קרוטונים מלחם כפרי מלא.
דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם