אהבת את המתכון?
המתכון הזה הוא חלק מהמתכונים היומיים שיכולים להישלח אליך
חינם באתגר 22
פילה חציל
רחלי יובל
כתוספת, או אפילו כמנה עיקרית לארוחת גורמה מושקעת – פילה החציל הזה יעיף לכם את הלסת מרוב שהוא טעים.
- רמת קושי
- קל
מרכיבים
- 1 חציל (רצוי לבחור חציל כהה ככל האפשר, וקל יחסית לגודלו)
- 1 כף שמן
- 1⁄2 לימון
- מלח לפי הטעם
הוראות הכנה
- מקלפים את החציל. אם יש שכבה ירוקה בין הקליפה לפנים החציל, לקלף גם אותה.
- חוצים את החציל לרוחבו כדי לבדוק היכן מרוכזים הגרעינים, וממשיכים לפרוס משני החצאים פרוסות המכילות כמה שפחות גרעינים. מוציאים מהפרוסות את מעט הגרעינים הנותרים.
- מועכים את הפרוסות כדי לשבור את הסיבים הנוקשים של החציל, ובמידת הצורך לסחוט מהם את הנוזלים.
- מערבבים בקערה את הפרוסות עם השמן.
- סוחטים את הלימון, ובקערה נפרדת מערבבים את מיץ הלימון והמלח.
- במחבת צלייה או מחבת פסים, צורבים את הפרוסות היטב משני הצדדים.
- משרים את פרוסות החציל הצרובות במיץ הלימון והמלח למשך מספר דקות, ומגישים. מומלץ לתבל במלח ופלפל לפי הטעם.
0 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 55 דקות
- מנות
- 4 מנות
- מטבח
- גרמני
סלט תפוחי אדמה
מי לא אוהב תפוחי אדמה? מתכון מדהים של סלט תפוחי אדמה משביע וקל להכנה שישדרג לכם כל ארוחה!
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 25 דקות
- מנות
- 4 מנות
- מטבח
- מרוקאי
סלט עלי סלק מבושל בסגנון מרוקאי
המטבח המרוקאי מפורסם בסלטים המבושלים הרבים שהוא מעמיס על שולחן כל סעודה. על שולחן ארוחות הפסח המרוקאי ניתן בדרך-כלל למצוא סלט מבושל אופייני לעונת האביב: סלט עלי סלק (עלי מנגולד) טעים להפליא. היום, אפשר למצוא בישראל לאורך כל השנה עלי מנגולד בסופרים, כך שאצל רבים, סלט עלי סלק הפך למנה קבועה בכל ארוחה …
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 45 דקות
- מנות
- 4 מנות
- מטבח
- מזרח אירופאי, בלקני
אפיו
אוהבים שורש סלרי וגזר מוחמץ? המתכון הזה לאפיו הוא בדיוק בשבילכם! אפיו הוא מתאבן ספרדי-יהודי מסורתי מארצות הבלקן, שעשוי משורש סלרי מוחמץ וגזר כבוש. מקובל להגיש את האפיו לפני ארוחת חגי שלוש הרגלים. האפיו הוא אופציה ממש מגניבה ומסוגננת למנת צד יוצאת מהכלל, שתקשט בשמחה את שולחן החג שלכם.