
מתכונים - קציצות
בין אם הן מטוגנות כלביבות רכות, קציצות מבושלות ברוטב עגבניות או אפויות בתנור – העגולות החמודות האלה תמיד מתקבלות באהדה סביב השולחן. באורח פלא, גם ילדים סרבני-ירקות יסכימו לאכול אותם כשהם טחונים בתוך קציצות או לביבות, או מתחבאים בתוך המבורגר ביתי. לפניכם מתכוני קציצות מסוגים מגוונים.
אם חשקה נפשכם בהמבורגר צמחוני ביתי, תמצאו כאן מתכונים להמבורגר סויה, המבורגר עדשים ופטריות והמבורגר צמחוני משיבולת שועל. טיגון מרתיע אתכם? מצוין - רבים מהמתכונים מתאימים גם לאפיית הקציצות בתנור. נסו למשל קציצות חומוס וירקות, קציצות עדשים או קציצות אזוקי, גזר וערמונים.
בסקציית הקציצות במרקים מככבים מתכונים למרק ירקות עם גונדי, מרק קובה הודית וכמובן הקניידלעך המסורתיים.
בין הלביבות תמצאו, פרט ללביבות תפוחי אדמה קלאסיות, גם לביבות קישואים, לביבות בטטה ולביבות דוחן וטחינה.
לקבלת קציצות ידידותיות לתרנגולות וגם ידידותיות לבריאות שלנו, מומלץ להימנע משימוש בביצים. איך "מדביקים" קציצות בלי ביצים? זה פשוט: באמצעות תערובות של קמח (חיטה, תירס או תפוחי אדמה) ומים, בתוספת טחינה או חמאת בוטנים או זרעי פשתן טחונים עם מים.
טיפים נוספים לבישול בלי ביצים | 5 סיבות לא לאכול ביצים | האם ביצים מזיקות לבריאות?