אהבת את המתכון?
המתכון הזה הוא חלק מהמתכונים היומיים שיכולים להישלח אליך
חינם באתגר 22
ברוקולי מוקפץ עם שקדים
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
מתכן טעים, מהיר ופשוט לברוקולי עם שקדים בטיגון ערבוב. הברוקולי שומר על הפריכות ועריכיו התזונתיים בשל הבישול הקצר.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 15 דקות
- מנות
- 2 מנות
מרכיבים
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית זרעוני כוסברה
- 2 כפות שבבי שקדים (אפשר גם לחתוך שקדים קלופים לפרוסות)
- 1 שן שום כתושה
- 1 כפית זנגוויל (ג'ינג'ר) טרי קצוץ דק מאוד
- 500 גרם ברוקולי
- 2 כפות חומץ בן יין אדום
- 1 כף רוטב סויה
- 2 כפיות שמן שומשום
- 1 כפית זרעוני שומשום
הוראות הכנה
- מחממים את השמן בווק או במחבת עם תחתית כבדה. מוסיפים את זרעוני הכוסברה ואת השקדים.
- מערבבים על להבה בעוצמה בינונית במשך דקה או עד שהשקדים מזהיבים.
- מוסיפים שום, זנגוויל וברוקולי.
- מטגנים על להבה גבוהה 2 דקות או עד שהברוקולי מתרכך מעט, על פי ההעדפה, ומסירים מהאש.
- בכוס מערבבים את החומץ, רוטב הסויה ושמן השומשום.
- מוסיפים את הנוזלים שעורבבו למחבת ומערבבים היטב עד שהברוקולי מצופה היטב בנוזלים.
- בוזקים את השומשום ומגישים מיד.
0 תגובות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 30 דקות
- מנות
- 3 מנות
- מטבח
- סיני אמריקאי
ברוקולי מוקפץ
אי אפשר שלא להתמכר לאוכל סיני-אמריקאי. חמוץ, מתוק, מלוח והכי חשוב – מאוד פשוט. מתכון מעולה למי שאוהב ברוקולי או רוצה להתחיל לאהוב🤩!
- רמת קושי
- קל
- מטבח
- אסייתי
נודלס תרד עם סייטן וירקות
מוקפצים זה החיים – והפעם, הכנו לכם מוקפץ של נודלס תרד עם סייטן וירקות, עשיר בחלבון, טעמים אסייתים מהמזרח הרחוק ושלל ירקות שיעשירו לכם את המנה בצבעים מדהימים!
- רמת קושי
- בינוני
- זמן כולל
- שעה ו-30 דקות
- מנות
- 2-3 מנות
- מטבח
- אסייתי
מוקפץ תאילנדי עם טמפה
מתכון מהיר וקל להכנה, במיוחד אם חותכים את כל הירקות מראש. הטעם החמוץ-מתוק-חריף מזכיר קצת פאד תאי, רק בלי רוטב הדגים ועם מצרכים זמינים.