מתכון: ניוקי ברוטב אפונה ועגבניות
רשימת המרכיבים
- חבילת ניוקי (500 גרם)
- כוס אפונה (קפואה או טרייה)
- בצל גדול
- 8 שיני שום
- שמן לטיגון
- 100 גרם רסק עגבניות (קופסה קטנה
- עגבניה
- כפית פפריקה מתוקה
- כפית אורגנו
- חצי כפית מלח
- רבע כפית פלפל שחור
הוראות הכנה
- משרים את האפונה בקערה עם כוס מים רותחים.
- קוצצים את הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה
- מוסיפים למחבת את האפונה (עם המים) ואת רסק העגבניות ומערבבים
- מגררים את העגבניה על פומפיה ומוסיפים למחבת
- מתבלים, מערבבים ומבשלים במשך 3 דקות. מורידים מהאש.
- מכינים את הניוקי לפי הוראות היצרן: מבשלים בסיר מים רותחים כ-3 דקות, עד שהניוקי צפים.
- מסננים ויוצקים את הרוטב מעל הניוקי.
- מגישים חם.

( 12 גולשים דירגו את המתכון עד כה )
אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי » מתכונים טבעוניים וצמחוניים » פסטה ואטריות » ניוקי ברוטב אפונה ועגבניות