חתיכת לזניית תרד עם טחון מהצומח על צלחת הגשהאלונה להבתבנית של לזניית תרד עם טחון מהצומחאלונה להבתבנית עם לזניית תרד וטחון מהצומחאלונה להב

לזניה תרד ושבבי סויה

מתכון ללזניה שאמנם לוקחת מעט זמן אך תמיד שווה את ההשקעה.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
55 דקות
מטבח
איטלקי

מרכיבים

  • 1 ו-12 כוסות וחצי שבבי סויה (טחון)
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1 כף מרק בטעם עוף (פרווה)
  • 1 כפית אורגנו
  • 1 כוס רסק עגבניות
  • 1 כפית סוכר
  • 4 כפות שום כתוש
  • 4 בצלים גדולים
  • שמן לטיגון
  • 2 מגשיות תרד קפוא של סנפרוסט (כל מגשית 250 גרם) לאחר הפשרה
  • 12 כפית מלח
  • 14 כפית פלפל שחור
  • 1 חבילת דפי לזניה (ללא צורך בבישול)

הוראות הכנה

  1. שופכים את שבבי הסויה לקערה, מוסיפים את המים הרותחים, את אבקת המרק, את האורגנו, את רסק העגבניות, את הסוכר וכן שתי כפות שום כתוש, ומערבבים.
  2. קוצצים את הבצל, ומטגנים חצי מהכמות במחבת עמוקה עד להזהבה.
  3. מוסיפים לבצל את התערובת מהקערה ומערבבים. מטגנים למשך מספר דקות.
  4. מטגנים את הבצל שנותר עד להזהבה במחבת עמוקה. מוסיפים את התרד (עם הנוזלים) ושתי כפות שום כתוש, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומטגנים למשך מספר דקות.
  5. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  6. יוצקים באמצעות מצקת שכבה של תערובת הסויה והרסק על תחתית תבנית מלבנית עמוקה, ומעליה מסדרים שכבה של עלי לזניה. יוצקים מעל שכבת העלים שכבה של תערובת התרד, ומעליה מסדרים שוב שכבה של עלי לזניה. מעל העלים יוצקים שוב מתערובת הסויה ורסק העגבניות, וממשיכים כך עד שמכלים את התערובות ועלי הלזניה: שכבה תערובת סויה, שכבה עלים, שכבה תרד, שכבה עלים וחוזר חלילה. את השכבות יש לסיים עם שכבה מתערובת הסויה ורסק העגבניות. על עלי הלזניה להיות ספוגי היטב בנוזלים, מה שמאפשר את התרככותם באפייה.
  7. אופים בתנור במשך כ-25 דקות ומגישים חם.

טיפים

ניתן להשתמש בתרד טרי במקום בקפוא.

דרגו את המתכון:
28 דירוגים, 3.9 מתוך 5
guest
2 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם