בורקסים טבעוניים לצד קערת זיתים וסלטאלונה להבבורקס טבעוני חתוך על תבניתאלונה להב

בורקס טופו

אין כמו בורקס ביתי חם שיוצא מהתנור. מתכון טעים וקל להכנה של בורקס טופו מושלמים.

רמת קושי
קל

מרכיבים

  • 400 גרם בצק עלים קפוא
  • 300 גרם טופו
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • 2 כפות רוטב סויה
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית אורגנו
  • מלח לפי הטעם
  • 2 כפות שומשום

הוראות הכנה

  1. מפשירים מראש את הבצק בטמפרטורת החדר.
  2. מפוררים את הטופו בקערה בעזרת מזלג. מוסיפים את שאר החומרים, פרט לשומשום ומערבבים היטב.
  3. חותכים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק למלבן ברוחב של כעשרה סנטימטרים.
  4. מניחים כשליש מהמלית בשורה במרכז המלבן ומקפלים מעליה את שולי המלבן, לקבלת צורת גליל. מדביקים את השוליים עם מעט מים (לחילופין ניתן למלא את הבצק בכל צורה מקובלת של בורקס).
  5. מפזרים את השומשום בתבנית. אפשר למרוח מעט בשמן לקבלת גוון מבריק. מניחים את שלושת הגלילים הממולאים על התבנית, עם הקפל כלפי מטה.
  6. חורצים בסכין מספר חריצים לרוחב החלק העליון. אופים בחום בינוני במשך כ-25 דקות.
דרגו את המתכון:
7 דירוגים, 3.4 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם