פטה פטריותראובן אילתפטה פטריותראובן אילת

פטה פטריות

פטה פטריות- זהו מתכון בגרסא טבעונית לממרח הצרפתי פטה.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעה ו-30 דקות
מטבח
צרפתי

מרכיבים

  • 5 בצלים בינוניים
  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון
  • 1 סלסלת פטריות חורש (פורטבלו)
  • 4 שיני שום
  • מעט שמן זית
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 6 פרוסות חלה קלויה (ניתן להשתמש גם בלחם לבן)
  • 5 כפות ברנדי משובח
  • מלח
  • פלפל
  • תימין
  • אגוז מוסקט (אופציונלי)
  • 6 כפות אבקת שמרי בירה (אופציונלי)

הוראות הכנה

  1. חותכים את הבצלים לחתיכות עבות, את הפטריות – לרבעים או פרוסות עבות, ואת שיני השום פורסים לפרוסות.
  2. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  3. מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף.
  4. מערבבים בקערה כוס מים עם כף רוטב סויה ומשרים בתערובת את פרוסות החלה הקלויה.
  5. כשהבצל נעשה כמעט שקוף מוסיפים את הפטריות והשום וממשיכים בטיגון.
  6. לאחר כחמש דקות, כשהפטריות מטוגנות גם הן, סוחטים את הנוזלים מפרוסות החלה ומוסיפים אותן למחבת במנות קטנות, תוך ערבוב.
  7. מתבלים ב-5 כפות ברנדי, מלח, פלפל שחור, כף שטוחה של תימין וחצי אגוז מוסקט מגורר/טחון (אופציונלי). אם נותרו במחבת נוזלים, מטגנים עוד דקה או שתיים כדי לצמצמם. מכבים את האש ומוסיפים את שמרי הבירה וכף רוטב סויה. במקום שמרי בירה אפשר להוסיף עוד כף מרוטב הסויה.
  8. יוצקים את התערובת למעבד מזון ומוסיפים עוד 2 כפות שמן זית. טוחנים ומעבירים את התערובת הטחונה לתבנית אינגליש קייק.
  9. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים למשך 45 דקות. מסירים את הכיסוי, ואופים למשך 10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור. כשהממרח מתקרר מעבירים למקרר לכמה שעות, כדי לאפשר לו להתמצק.

הערות

ניתן להגיש את הפטה בתוך התבנית, או להפוך את התבנית על מגש מאורך (הפטה יחליק בשלמותו ויישאר יציב).

פורסם לראשונה במדור "שני צמחוני", ynet

מומלץ להגיש בלוויית צנימים, חרדל דיז'ון ומלפפונים חמוצים ננסיים צרפתיים.

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם