כרוב ניצנים במעטפת בצק ושומשום

1
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

אחד המאפים שהכי מזכירים ילדות זה ללא ספק "בית לזית". הבאנו גרסה שונה שלא נופלת מהמקור.

רמת קושי
קל
זמן כולל
30 דקות
מנות
32 מאפים

 

מרכיבים

  • 1 12 כוסות קמח מלא
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 10 כפות שמן (רצוי קנולה)
  • 250 גרם גבינת טופוטי (אפשר גבינת סויה של תנובה)
  • 32 כרובי ניצנים מופשרים
  • 12 כוס שומשום (רצוי מלא)

הוראות הכנה

  1. מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הגבינה והשמן עד לקבלת בצק אחיד.
  2. עוטפים כל כרוב בשכבה דקה של בצק ומגלגלים בצלחת שומשום.
  3. אופים בחום בינוני כ-20 דקות, עד להשחמת הבצק.

טיפים

אפשר להחליף את הכרוב בזית, פתיתי סויה ועוד.

 

אולי יעניין אותך גם