עוגת גבינה טבעונית אפויה

עוגת גבינה טבעונית אפויה

כן, כן. קראת נכון: עוגת גבינה אפויה גבוהה ומרשימה ללא שום מוצרים מהחי. העוגה, שכבר זכתה לביקורות מעולות ברשתות החברתיות, טעימה מאוד כמו שהיא, או בתוספת פירות יער צבעוניים.

רמת קושי
בינוני
מנות
תבנית בקוטר 23 ס"מ

מרכיבים

  • 500 גרם גבינת שמנת טבעונית על בסיס קשיו או שקדים
  • 500 גרם יוגורט טבעוני
  • 600 גרם (2 חבילות) טופו קדיתא או טופו משי (עדיף קדיתא)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 300 גרם סוכר (½1 כוסות)
  • 80 גרם פודינג וניל (1 שקיות)
  • 1 לימון
  • 80 גרם קורנפלור (8 כפות)
  • ½ כוס חלב צמחי
  • 100 גרם שמן קוקוס מומס
  • ½1-1 כוסות פירות יער (אופציונלי, ראו פירוט בטיפים)
  • 1 שקית סוכר וניל (רק אם מוסיפים פירות יער)

הוראות הכנה

  1. מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור ליצירת אדים, ומחממים את התנור ל-240 מעלות בתוכנית טורבו.
  2. מגררים את קליפת הלימון. מערבבים היטב במיקסר/ במעבד מזון/ בבלנדר את הגבינה, היוגורט, הטופו, תמצית הווניל, הסוכר, הפודינג וגרידת הלימון.
  3. טורפים ידנית בקערה קטנה נפרדת את הקורנפלור והחלב הצמחי עד שהבלילה אחידה וללא גושים.
  4. שופכים את בלילת הקורנפלור והחלב הצמחי לתערובת היוגורט, הטופו והגבינה, ומערבלים במיקסר/ במעבד מזון/ בבלנדר עד לאיחוד. מוסיפים את שמן הקוקוס, ושוב מערבלים עד לאיחוד.
  5. מוציאים בזהירות מהתנור את התבנית עם המים הרותחים. יוצקים את בלילת העוגה לתבנית משומנת היטב (אם בחרתם להוסיף לעוגה פירות יער, בשלב זה מפזרים אותם על העוגה) – ומכניסים לתנור.
  6. אופים כ-10 דקות עד לקבלת קרום זהוב. מוציאים את העוגה מהתנור, ומנמיכים את החום שלו ל-160 מעלות.
  7. אחרי כעשר דקות מחזירים את העוגה לתנור. אופים 45-55 דקות עד שהעוגה יציבה וזהובה.
  8. מכבים את התנור, ופותחים מעט את הדלת שלו. משאירים את העוגה בפנים, ומצננים אותה עד שמגיעה לטמפרטורת החדר.
  9. מעבירים את העוגה למקרר לפחות לשש שעות.

טיפים

לפלנטי, אוטופי ותמיז יש גבינות שמנת מתאימות.

אפשר להשתמש ביוגורט של תנובה אלטרנטיב או של פלנטי.

אם רוצים שהטעם של שמן הקוקוס לא יורגש, בוחרים בשמן מזוכך.

לשדרוג מוסיפים ½1-1 כוסות פירות יער טריים או קפואים, מאיזה סוג שאוהבים. אם משתמשים בפירות יער קפואים, יש להפשיר ולסנן היטב. את פירות היער מומלץ לערבב עם שקית סוכר וניל ולפזר על הבלילה רגע לפני שמכניסים אותה לתנור.

מומלץ להגיש עם רוטב פירות יער: מבשלים 200 גרם פירות יער קפואים עם 40 גרם סוכר וכף מיץ לימון על האש עד שהם מפשירים ומצטמצמים קצת. מניחים מסננת מעל קערה ושופכים אליה את התערובת. מועכים את פירות היער, ומשתמשים בנוזלים שסיננו לקערה בתור רוטב. אם מתחשק, מוסיפים גם דובדבנים או דובדבני אמרנה לקישוט ולתוספת טעם.

דרגו את המתכון:
2 דירוגים, 5 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם