עוגת מוס שוקולד

מתכון נפלא לימי הקיץ החמים – עוגת מוס שוקולד טעימה במיוחד.

רמת קושי
בינוני

מרכיבים

לבסיס הקשיו

  • 13 כוס קאשיו טבעי
  • 12 כוס קמח אורז (לא דביק)
  • 12 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 3 כפות סוכר חום
  • 18 כפית מלח
  • 12 כפית תמצית וניל

למוס השוקולד

  • 450 גרם שוקולד מריר (אפשר להכין שליש עם שוקולד צ'יפס לבן, לקבלת שכבה עליונה לבנה)
  • 700 גרם טופו משי או טופו רך (אפשר 2 חבילות של 330 גרם)
  • 34 כוס סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 18 כפית מלח

לשקדים בקרמל הסילאן

  • 14 כוס סילאן
  • 1 כוס שקדים קלופים חתוכים למקלות (קונים מוכן)

לרוטב התותים

  • 1 כוס תותים טריים
  • 2 כפות סוכר

הוראות הכנה

הבסיס:

  1. טוחנים את הקשיו לקמח דק (אפשר לקנות טחון). מערבבים עם שאר החומרים היבשים ואחר-כך עם הרטובים. לשים היטב תוך מעיכת גושים.
  2. משמנים תבנית בקוטר 20 ס"מ ולוחצים את העיסה פנימה לריפוד התחתית. אופים 25-20 דקות ב-180 מעלות, עד שהבצק מזהיב ויבש. מוציאים ומשמנים את דפנות התבנית שמעל לבצק.

המוס:

  1. ממיסים את השוקולד בסיר כפול. מערבבים היטב בבלנדר או במעבד מזון את שאר מרכיבי המוס. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים שוב, עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים מיד לתבנית מעל לבצק ומיישרים בעזרת מרית.
  2. אם רוצים מוס בשני צבעים, יש להכין קודם חלק מהמוס עם שוקולד מריר, להוסיף לעוגה, להכין את שאר המוס עם שוקולד צ'יפס לבן ולהוסיף כשכבה נפרדת.
  3. אופים ב-180 מעלות במשך 35 דקות. מקררים בהדרגה בתנור עם דלת מעט פתוחה ומפרידים בזהירות את שולי העוגה מדפנות התבנית.

שקדים בקרמל הסילאן:

  1. מחממים את הסילאן תוך כדי ערבוב במחבת כבדה. כשמתחיל להסמיך, מוסיפים את השקדים וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב, עד שהסילאן מתקשה סביב השקדים. שופכים על משטח מכוסה בנייר אפייה ומניחים להתקרר.

רוטב התותים:

  1. מערבלים בבלנדר את התותים והסוכר.
  2. פורסים את העוגה ומקשטים בשקדים וברוטב תותים. אפשר לקשט גם בסירופ שוקולד או מייפל, אבקת שוקו או חרובים, חתיכת פרי או עלה נענע.
דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם