דייסת קוואקר בטעם פאי תפוחיםסיון טרםדייסת קוואקר בטעם פאי תפוחים בקערהסיון טרם

דייסת קוואקר בטעם פאי תפוחים

1
קוקי כיף
דייסת קוואקר מטריפה בטעם פאי תפוחים. ארוחת בוקר קלה להכנה עם מינימום מאמץ ומקסימום הנאה!
רמת קושי
קל
זמן כולל
13 דקות
מטבח
אמריקאי

מרכיבים

לתוספות:

  • 1 תפוח
  • 1 כפית שמן קוקוס
  • 1 וחצי כף סוכר חום בהיר
  • 12 כפית קינמון
  • 1 כף מיץ לימון סחוט

לדייסה:

  • 12 כוס קוואקר (שיבולת שועל דקה)
  • 1 וחצי כוסות חלב צמחי
  • קורט מלח
  • 12 כפית קינמון

הוראות הכנה

  1. חתכו תפוח לריבועים קטנים.
  2. בסיר/מחבת קטנה חממו את כל מרכיבי התוספות חוץ מהתפוח, על אש בינונית-גבוהה. כשהכל נמס ומבעבע, שפכו פנימה את התפוח וערבבו היטב בעזרת כף עץ.
  3. הניחו לתכולת הסיר להתקרמל וערבבו מדי פעם לפיזור חום אחיד. כשהתפוחים מתחילים להתרכך יותר ומשתזפים יפה – כבו את האש.
  4. במקביל, שפכו לסיר קטן את מרכיבי הדייסה וערבבו. הניחו את הדייסה על אש בינונית וכשהדייסה מבעבעת ערבבו שוב, והניחו ל-5 דקות נוספות.
  5. ערבבו ובדקו את המרקם – אם הדייסה נוזלית מדי המשיכו לחמם עוד 2-3 דקות עד לסמיכות הרצויה. אם הדייסה סמיכה מדי – הוסיפו מעט חלב. כבו את האש כשהדייסה במרקם הרצוי.
  6. העבירו את הדייסה לקערה ושפכו מעליה את קוביות התפוחים המקורמלות.

טיפים

  • הדייסה טעימה גם כשהיא קרה.
  • הדייסה לא מתוקה, כי התוספת מתוקה. ניתן להמתיק אותה אם תרצו.
  • ניתן וכדאי להוסיף גרנולה מעל.
  • אפשר להמיר את התפוחים בפירות אחרים.

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם