שווארמה טבעוניתאלונה להבשווארמה טבעוניתאלונה להבשווארמה טבעוניתאלונה להב

שווארמה טבעונית

שווארמה עסיסית וקריספית – מתכון קצת מורכב, עם שני שלבי עבודה, אבל התוצאה שווה את זה לגמרי.

רמת קושי
קשה
זמן כולל
שעה ו-15 דקות

מרכיבים

לשלב הראשון:

  • 150 גרם נתחי סויה יבשים
  • 1 ליטר מים רותחים להשריה
  • 34 כפית משחת מיסו כהה (עדיפה, אבל אפשר גם בהירה) או מרמייט/ וג'ימייט
  • 1 וחצי כפות נדיבות של רסק עגבניות
  • 14 כפית חרדל
  • 1 כף בצל מיובש (אופציונאלי)
  • 12 כף רוטב סויה (אופציונאלי)
  • מינימום 4 כפות, רצוי 6 כפות – שמן ניטרלי (קנולה / זרעי ענבים)
  • 12 ליטר מים

לשלב השני:

  • 1 כף שמן
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות דקיקות
  • 12 כפית תבלין שווארמה
  • 12 כפית פפריקה מתוקה/ חריפה
  • 14 כפית כמון
  • מלח-פלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

הכנת נתחי הסויה:

  1. משרים את הסויה בכמות גדולה של מים רותחים ל-20 דקות.
  2. שוטפים את הסויה, סוחטים משאריות המים, ומסדרים בשכבה אחת במחבת.
  3. בקערה קטנה מערבבים במעט מים רותחים את המיסו או המרמייט עד להמסה, ומוסיפים למחבת.
  4. מוסיפים את המים ושאר הרכיבים (רסק עגבניות, חרדל, בצל מיובש, רוטב סויה ושמן), מביאים לרתיחה על אש גבוהה, ומבשלים עד שכל המים מתאדים מהמחבת (לקראת הסוף מומלץ להנמיך את האש כדי שהסויה לא תישרף).

הכנת השווארמה:

  1. מחממים שמן במחבת ומטגנים את רצועות הבצל עד לשקיפות.
  2. מוסיפים את הסויה ומטגנים על אש גבוהה. מערבבים מדי פעם עד שהבצל והסויה משחימים.
  3. מוסיפים את התבלינים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

הערות

כדאי להגיש על אורז, בבגט או בפיתה, לצד טחינה וסלט עגבניות, כוסברה ובצל.

אפשר להכין כמות כפולה של הסויה ולאחסן חצי מהנתחים במקרר למשך 5 ימים או במקפיא, ולהוציא כשרוצים להכין מהם עוד שווארמה, טחון, מוקפץ וכו'.

הכמויות מתאימות למחבת גדולה (32 ס"מ). למחבתות קטנות יותר יש להתאים את הכמות כך שכל הנתחים יגעו במחבת.

בהכנת נתחי הסויה מומלץ לחזור על הוראות 1+2 אך לא הכרחי.

למתכונים נוספים של עומר

דרגו את המתכון:
7 דירוגים, 3.7 מתוך 5
guest
2 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם