סלט טונה טבעוניאוריון אנטהסלט טונה טבעוניאוריון אנטה

סלט טונה טבעוני

לפעמים אנשים נוטים לקחת מוצרים שיש להם היסטוריה ארוכה ומכובדת משל עצמם, ולקרוא להם "תחליפי בשר". טופו הוא דוגמה מעולה: חומר גלם ורסטילי ואהוב יותר מאלפיים שנה, כולל במספר מטבחים שכוללים גם בשר, מקבל את הכינוי "תחליף" רק בגלל שעד לפני עשור או שניים לא היה מוכר אצלנו.
ג'ק פרוט ירוק הוא גם מאכל כזה. מרקמו היחודי הפך אותו לחומר גלם מוכר ומסורתי במספר מטבחים אסייתים.
וכמובן, גם כאן בארץ אפשר למצוא אותו. למתכון הבא חשוב לשים לב שקונים ג'ק פרוט צעיר וירוק. הג'ק פרוט הבשל (הכתום) הוא פרי נהדר, אבל לא יכול להחליף ג'ק פרוט ירוק במתכונים. במתכון הזה נשתמש בסיבים היחודיים של הג'ק פרוט הירוק ביחד עם אצות, כדי ליצור סלט "טונה" נהדר בגרסה הטבעונית שלו, שעומדת בפני עצמה.

רמת קושי
קל
זמן כולל
20 דקות
מנות
8 מנות

מרכיבים

  • 1 דף אצת נורי
  • 450 גרם ג'ק פרוט ירוק
  • 100 גרם אגוזי מלך, טחונים לגרגירים קטנים
  • 300 גרם טופו רך (אם אין אפשר טופו קשה), מגורד קטן
  • 12 בצל קצוץ דק
  • 12 כפית חרדל
  • 6 כפות מיונז טבעוני
  • מלח, פלפל
  • חמוצים (לא חובה)

הוראות הכנה

  1. טוחנים את האצה במטחנת תבלינים (אם אין אז אפשר גם בבלנדר/במעבד מזון)
  2. טוחנים בפולסים במעבד מזון את הג'ק פרוט עד שמתפרקים הגושים הגדולים של הפרי ונותרים עם חתיכות ארוכות בינוניות.
  3. מערבבים את כל הרכיבים בקערה, מתבלים במלח ופלפל. ומשאירים כמה שעות במקרר לחיזוק טעם האצות.

טיפים

מומלץ להגיש עם לימון.

סלט הטונה יכול להישמר שבוע במקרר.

דרגו את המתכון:
19 דירוגים, 4 מתוך 5
guest
2 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם