מחית ארטישוק ירושלמי

מחית ארטישוק ירושלמי

הארטישוק הירושלמי הוא בעצם שורש דמוי ג'ינגר, עשיר בברזל, שאין לו קשר לארטישוק או לירושלים, אלא הוא פקעת של חמנית.
רמת קושי
קל
זמן כולל
35 דקות

מרכיבים

  • 500 גרם ארטישוק ירושלמי
  • 1 חופן עירית קצוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חלב סויה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • קורט אגוז מוסקט

הוראות הכנה

  1. מקלפים את הארטישוקים ומבשלים בסיר עם מים כחצי שעה עד להתרככותם.
  2. מסננים, מעבירים לקערה ומועכים במזלג או במועך תפוחי-אדמה.
  3. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים עד לקבלת מחית אחידה.
  4. מגישים חם.

טיפים

ניתן לשלב בין מחית ארטישוק ירושלמי לבין מחית תפוחי-אדמה.

דרגו את המתכון:
13 דירוגים, 2.8 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם