טופו עדשים כתומותחן גוסלר

טופו עדשים כתומות

טופו לא חייב להיות מסויה! גלו איך מכינים בבית טופו עדשים כתומות טעים בטירוף ומפוצץ בחלבון עם שלושה מרכיבים שבטח כבר יש לכם בבית.

רמת קושי
קל
זמן כולל
45 דקות

מרכיבים

  • 1 כוס עדשים כתומות
  • מים
  • ½ כפית מלח (מומלץ הימלאיה, או מלח ים אטלנטי)

הוראות הכנה

  1. משרים את העדשים הכתומות במים קרים למשך כחצי שעה, ומסננים דרך מסננת דקה.
  2. מעבירים את העדשים לבלנדר. מוסיפים מים בגובה של כ-5 ס"מ מעל העדשים, מכניסים את המלח – ומערבלים כדקה.
  3. מוזגים את הבלילה לסיר, וכדי שלא יהיו גושים מערבבים ללא הפסקה על אש בינונית.
  4. לאחר כמה דקות, כשהבלילה נהיית סמיכה מאוד, מעבירים לכלי סיליקון, ומכניסים למקרר לכמה שעות. אפשר להשתמש גם בכלי זכוכית, ולחכות עד שהבלילה תתקרר קצת לפני ההכנסה למקרר.

טיפים

נשמר במקרר כארבעה ימים.

אפשר להקפיא את הטופו כשהוא עטוף בנייר אפייה שמעליו ניילון נצמד, כדי למנוע כניסת מים.

ניתן לאכול את הטופו כמו שהוא, או להוסיף לתבשילים כמו מוקפצים.

גם הטופו הזה מפנק במיוחד לאחר אפייה, או טיגון במחבת או באייר פרייר.

דרגו את המתכון:
6 דירוגים, 4.2 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם