ג'לי קוקוס ואזוקי

היפנים לא ידועים בקינוחים שלהם, למעשה אין כמעט קינוחים יפנים מפורסמים מאוד. הבאנו לכם מתכון לקינוח יפני אותנטי של ג'לי קוקוס ומיזו יוקאן (שעועית).

רמת קושי
מסובך
זמן כולל
6 שעות
מטבח
יפני

מרכיבים

לשכבת הקוקוס:

  • 2 כפות שבבי אגר אגר
  • 100 מ"ל מים
  • 1 מקל קינמון
  • 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס 20-15% שומן
  • 13 כוס סוכר לבן

מרכיבים לשכבת המיזויוקאן

  • 1 כוס אזוקי מבושל וטחון
  • 2 כפות שבבי אגר אגר
  • 100 מ"ל מים
  • 1 כוס סוכר

הוראות הכנה

לאזוקי:

  1. משרים את האזוקי למשך שעה וחצי לפחות ומבשלים עד להתרככות רבה, במשך כשעתיים. לאחר מכן מסננים וטוחנים במעבד מזון.

לשכבת הקוקוס:

  1.  בינתיים עובדים על שכבת הקוקוס: מערבבים את שבבי האגר אגר עם 100 מ"ל מים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב על אש קטנה. מוסיפים את מקל הקינמון. תוך כדי ערבוב, ממיסים את שבבי האגר אגר, מוסיפים בהדרגה את קרם הקוקוס והסוכר ומביאים לרתיחה. מוציאים את מקל הקינמון.
  2. יוצקים את הנוזל לתבנית מלבנית או קופסא גדולה ושטוחה, עד שיגיע לגובה של שני סנטימטרים לכל היותר (אם יש עודפים, ניתן להשתמש בתבניות נוספות). מכניסים למקרר וממתינים שעתיים.

לשכבת המיזו יוקאן:

  1. ממיסים את שבבי האגר אגר ב-100 מ"ל מים, כמתואר לעיל. תוך כדי ערבוב, מוסיפים בהדרגה 400 מ"ל מעיסת האזוקי המבושל וכוס סוכר, ומביאים לרתיחה.
  2. יוצקים את הנוזל על שכבת הקוקוס שנקרשה, כך שגובה השכבה לא יעלה על 2 סנטימטרים. מכניסים למקרר ומחכים שעתיים.
  3. להגשה, הופכים את התבנית על מגש גדול ממנה, חותכים לריבועים ומגישים.

טיפים

אפשר להחליף את שעועית האזוקי בשעועית אדומה.

דרגו את המתכון:
3 דירוגים, 3.7 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם