חטיף קינואה שוקולדטבעונולי

חטיף קינואה שוקולד

כשמתיקות השוקולד פוגשת את קולות הפצפוץ של הקינואה – נולדים חטיפים משגעים שקשה להפסיק לאכול. וכל הטוב הזה מצריך רק ארבעה מרכיבים שיש בכל סופר.

רמת קושי
קל
מנות
18 חטיפים

מרכיבים

  • 1 כוס קינואה יבשה (לא מבושלת)
  • 200 גרם (2 כוסות) קוביות שוקולד או שוקולד צ'יפס מריר (עדיף 70% מוצקי קקאו. לובקה מומלץ בחום)
  • 2 כפיות חמאת שקדים או חמאת בוטנים
  • 14 כפית קינמון

הוראות הכנה

  1. מניחים מחבת נון-סטיק על הכירה הגדולה, ומוסיפים את הקינואה. מחממים על להבה בינונית, ומערבבים עד שכל הגרגרים מסיימים להתפצפץ (קשה להבחין בתפיחה של הקינואה, אז הדרך הכי טובה היא לשים לב לקצב הפצפוצים. כמו בפופקורן, כשקצב הפצפוצים מאט – מכסים את המחבת ומרידים מהאש).
  2.  ממיסים את כל שאר המרכיבים (השוקולד, הקינמון וחמאת האגוזים שבחרנו) בסיר בתוך כלי עם מים רותחים (בן מארי), שמחומם מעל להבה בינונית.
  3. אחרי שכל המרכיבים מומסים ובמרקם אחיד, מסירים מהאש. מוסיפים גם את הקינואה לסיר – ומערבבים.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית קוביות קרח או לתבנית צורות אחרת (כפית מלאה כל פעם). אפשרות נוספת היא להעביר את התערובת לנייר אפייה או לכלי משומן קלות – ולהשטיח בעזרת מרית.
  5. טופחים קלות את הכלי או התבנית עם השוקולד על השיש, כדי ליצור שכבה אחידה.
  6. מכניסים למקרר לכמה שעות עד שמוצק, או למקפיא לשעה.

טיפים

אפשר להמיס את השוקולד בפולסים במיקרו, אבל אז מומלץ להוסיף 1-2 כפיות שמן קוקוס ולהיזהר שלא יישרף.

אם מתחשק ניתן להוסיף כפית גרידת לימון או תפוז.

לאחסן בקופסה אטומה במקרר (עד שבועיים) או במקפיא (כמה חודשים).

דרגו את המתכון:
2 דירוגים, 5 מתוך 5
guest
6 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם