ריבת חלב סויה

ריבת חלב סויה

ריבת חלב סויה ביתית וטבעונית, שניתן להשתמש בה במגוון שימושים כמו למשל בסופגניות, אלפחורס או סתם למרוח על לחם ולהנות.

רמת קושי
קשה

מרכיבים

  • 1.5 ליטר חלב סויה
  • 34 כוס סוכר חום
  • 12 כוס סוכר לבן
  • 12 כוס סילאן
  • 14 כפית סודה לשתייה
  • 14 מקל וניל

הוראות הכנה

  1. לפני שניגשים להכנה, שימו לב לכך שהבישול אורך כ-3 שעות תוך כדי ערבוב מתמיד (קיימים מכשירי ערבוב אוטומטיים).
  2. מרתיחים את חלב הסויה ומנמיכים את האש.
  3. מוסיפים את הסוכר, הסילאן, הסודה לשתייה והווניל. מחממים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהריבה נעשית סמיכה. כדאי לקחת מדי פעם כפית ריבה ולהניח בצד שתתקרר כדי לבדוק אם הריבה הסמיכה.

טיפים

לפני שניגשים להכנה, שימו לב לכך שהבישול אורך כ-3 שעות תוך כדי ערבוב מתמיד (קיימים מכשירי ערבוב אוטומטיים).

יש המרתיחים על אש בינונית או גבוהה כדי לקצר את זמן ההכנה.

יש המוסיפים 2-1 כפות קורנפלור במהלך הבישול כדי להגיע לסמיכות מתאימה מהר יותר.

במידה ומשתמשים בחלב סויה מתוצרת בית, כדאי להכינו בריכוז כפול ולשים יותר סוכר כדי לצמצם את מידת הנוזליות ולקצר את זמן האידוי.

למתכון לסופגניות ולמתכונים נוספים לחנוכה.

דרגו את המתכון:
18 דירוגים, 3.6 מתוך 5
guest
6 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם