לחם שאור שיפון

לחם שאור שיפון

מתכון ללחם שאור שיפון – משתלב מצוין בכל ארוחה עם שפע של טעם ובריאות. מומלץ להגיש לצד ממרחים שונים.

רמת קושי
קשה

מרכיבים

חומרים לראש עיסה משאור

  • 2 כפות זרעוני קימל
  • 250 מ"ל מים רותחים
  • 1 כוס שאור
  • 40 גר' קמח לחם
  • 185 גר' קמח שיפון כהה

חומרים לבצק

  • כל ראש העיסה
  • 2 כפיות סוכר
  • 2 וחצי כפיות מלח
  • 650 גר' קמח
  • 200 מ"ל מי ברז רגילים
  • קמח לקימוח וללישה

הוראות הכנה

הכנת ראש העיסה

  1. חולטים את זרעי הקימל במים הרותחים, ומקררים.
  2. כשמי הקימל פושרים, מערבבים יחד את כל החומרים עד לקבלת תערובת במרקם פודינג סמיך.
  3. לכסות בניילון ולהניח במקום שקט ללילה (12-10 שעות).

הכנת הבצק

  1. לערבב את ראש העיסה ולהוסיף את יתר החומרים – המלח בתחתית הקערה ומעליה הקמח ושאר החומרים.
  2. ללוש לבצק רך ונעים כ-12-10 דקות ברציפות. ליצור כדור ולשמן אותו.
  3. להכניס לקערה משומנת מכוסה בניילון, לא אטום. להשאיר להתפחה עד הכפלת נפח – לילה במקרר או כמה שעות במשך היום.
  4. להוציא אוויר ולשטח בעדינות. לעצב כיכרות. אפשר לצפות בשומשום, בפרג וכדומה.
  5. להרטיב מעט את הכיכר ולגלגל אותה בתערובת, ואז לסמן חתכים.
  6. להשאיר להתפחה אטית עם כיסוי ניילון למשך שעה לפחות.
  7. לחתוך מספר חתכים בסכין חדה ולהיזהר שלא להפיל את התפיחה השנייה העדינה! אם לא בטוחים, עדיף לחתוך לפני התפחה זו.
  8. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. עדיף לאפות בתנור טורבו עם אדים (בתחתית התנור תבנית קטנה עם מים או עם קוביות קרח – לייצור אדים במהלך האפייה). משך האפייה: שעה או פחות אם הלחם מוכן (הכיכר נשמעת חלולה כשתופחים עליה).

הערות והצעות גיוון

אפשר להחליף את השאור בכף שמרים יבשים או בחצי קובייה (25 גר' שמרים טריים)

בחומרים לבצק, אפשר לערבב כמה סוגי קמחים, למשל: 350 גר' קמח שטיבל 2 ו-300 גר' קמח מלא; או: 50 גר' סולת, 150 גר' קמח מלא ו-400 גר' קמח שטיבל 2)

דרגו את המתכון:
2 דירוגים, 4 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם