לחוח תימני

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
רוצים להרגיש כמו סבתא תימניה? אנחנו כאן כדי לעזור לכם. מתכון ללחוח תימני אסלי כמו של פעם שלא תוכלו להפסיק לאכול.

 

לחוח תימני
לחוח תימני
רמת קושי
קל
מטבח
תימני

מרכיבים

  • 2 כפות סולת מבושלת ומסוננת ממים
  • 25 גרם שמרים
  • 330 גרם קמח, רצוי "קמח עוגה"
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1.5 כוסות מים
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

הכנת הבלילה ללחוח

  1. לבשל ולסנן את הסולת ולשים בצד.
  2. לערבב את השמרים עם מעט מים עד שיימסו.
  3. לערבב בקערה את הקמח, הסוכר, המלח והמים. צריכה להתקבל תערובת דלילה יחסית לבצק אך סמיכה יחסית למים (כמו של פנקייק או בלינצ'ס).
  4. להוסיף את השמרים לקערה ולערבב היטב.
  5. לחכות כ-20 דקות לתפיחה קלה, כשהקערה מכוסה. בתום התפיחה הבלילה אמורה להכיל בועות קטנות.
  6. להוסיף את הסולת.

אופן טיגון הלחוח

  1. לשמן מעט מחבת קרה (לא לחמם) ולשפוך לתוכה מהבלילה תוכן של מצקת (בערך שליש כוס).
  2. להדליק אש גבוהה מתחת למחבת ולכסות במכסה.
  3. כשמתחילות להופיע בועות בלחוח והשוליים שקופים עד זהובים, יש להקטין את האש ולחכות כשהמחבת עדיין מכוסה.
  4. הלחוח מוכן אם הצד התחתון קשה ומנומר בצבע חום-צהוב והצד העליון רך אבל לא בצקי ויש בו בועות.
  5. לקרר את המחבת ולהתחיל מהתחלה…

הצעות לגיוון

לפני המזיגה למחבת, אפשר לערבב בכוס חלק מהבלילה של הלחוח עם: פפריקה חריפה ושום, זעתר ושומשום, חמאת בוטנים וסילאן (יש להמיס את חמאת הבוטנים במעט מים לקבלת סמיכות דומה לזו של הבלילה), זיתים חתוכים, חלב קוקוס, טחינה ועוד.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם