ג'לי פירות מאגר-אגר בסלסלת אבטיח

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
אגר-אגר הוא תחליף ג'לטין צמחי קל לשימוש, הניתן להשגה בחנויות טבע. הוא ידוע גם בתור אגר או פתיתי קאנטן. חבילה של 28 גרם מספיקה להכנת כעשרים כוסות ג'לי (5-4 ליטרים).
רמת קושי
קל

מרכיבים

  • 4 כוסות מיץ פירות (ניתן להמתיק לפי הצורך ברכז תפוחים או ממתיק אחר)
  • 4 כפות גדושות פתיתי אגר-אגר
  • 2 כוסות פירות

הוראות הכנה

  1. שמים את מיץ הפירות בסיר ומפזרים מעליו את פתיתי האגר-אגר לפני תחילת החימום.
  2. מביאים לרתיחה על אש בינונית ללא ערבוב. מרתיחים 5-3 דקות, מערבבים מדי פעם עד להמסת הפתיתים. יוצקים מעל הפירות בכלי להגשה או בקעריות אישיות.
  3. מקררים שעה-שעתיים עד להקשחת הג'לי.

הצעת הגשה

חותכים אבטיח בצורת סלסלה – חצי אבטיח תחתון וידית שמשאירים מהחצי העליון. את שולי החצי התחתון חותכים בזיגזגים. מוציאים כדורים בעזרת כלי המיועד לכך מתוך האבטיח ומתוך מלון נוסף. את שארית הפרי מרסקים לקבלת מיץ. ממלאים את סלסלת האבטיח בכדורים. מכינים ג'לי מהמיץ על פי ההוראות ויוצקים לתוך האבטיח. אם אין מקום באבטיח, מכינים כמות נוספת בכלי נוסף.

ניתן לקשט בעלי נענע.

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם