ריבת אתרוגים

ריבת אתרוגים

מתכון פשוט ומתוק לריבת אתרוגים כי אין כמו טעם של ריבה תוצרת בית. תוכלו להכין אותה עם כמה אתרוגים שתחליטו, בעזרת הטיפ הראשון שמתחת למתכון.

רמת קושי
קל
מטבח
יהודי

מרכיבים

  • 1 קילו אתרוגים
  • 12 קילו סוכר

הוראות הכנה

  1. חותכים את האתרוגים לאורכם (מהפיתון לעוקץ) לחצי, ומוציאים את הגרעינים שנמצאים באמצע. חותכים לקוביות, כמו לסלט בלי לקלוף – ומניחים בסיר.
  2. מרתיחים מים ויוצקים על האתרוגים החתוכים. מסננים היטב את כל המים, ומחזירים את האתרוגים לסיר.
  3. יוצקים על האתרוגים מי ברז עד לכיסוי, מבשלים עד לרתיחה ומסננים היטב את כל המים. חוזרים על הפעולות האלה עוד פעמיים.
  4.  מבשלים על הלהבה הכי קטנה, וכשהאתרוגים מתרככים – טועמים. אם חסר סוכר מוסיפים בהדרגה.
  5. ממשיכים לבשל עד שמגיעים למרקם של ריבה, ומורידים מהאש.

טיפים

אפשר להכין כמות גדולה או קטנה יותר של ריבה, מה שחשוב זה לדאוג שמשקל הסוכר יהיה חצי ממשקל האתרוגים.

המטרה של השלבים שלפני הבישול היא להוציא מהאתרוגים את המרירות. לכן ממש לא מומלץ לוותר עליהם.

אם אוהבים, אפשר להוסיף מיץ לימון או פרוסות לימון בזמן הבישול.

אפשר לשמור בצנצנת אטומה במקרר או במקפיא. אם שומרים במקפיא חשוב מאוד לא למלא את הצנצנת עד הסוף ולהשאיר כמה סנטימטרים רווח בין הריבה למכסה.

דרגו את המתכון:
3 דירוגים, 5 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם