עגבניות ממולאות בטופו

עגבניות ממולאות

16
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון פשוט לעגבניות ממולאות – עם מצרכים זמינים ובריאים. עגבניות ממולאות בטופו הן מנה חלבונית מרשימה ומשביעה, שמתאימה לארוחת הצהריים או לארוחה אחרי אימון.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-5 דקות
מנות
4 מנות

מרכיבים

  • 4 עגבניות
  • 300 גרם טופו (גוש)
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 12 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1 כפית מלח
  • 12 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. מורידים את ראש העגבנייה ומרוקנים את תוכנה. את הראש אנחנו שומרים לכיסוי, ובתוכן העגבנייה ניתן להשתמש למתכון אחר, כמו רוטב עגבניות.
  2. טוחנים במעבד מזון את שאר החומרים, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  3. ממלאים את העגבניות בתערובת הטופו. היות שהעגבניות נוטות להתכווץ באפייה, לא מומלץ למלא אותן עד הסוף. בשארית המילוי ניתן להשתמש כממרח טופו.
  4. מכסים כל עגבנייה בראש העגבנייה, למניעת התייבשות של המילוי בעת האפייה בתנור.
  5. אופים בתנור בחום בינוני כ-40 דקות, ומגישים חם.

טיפים לאפיית עגבניות ממולאות

לגיוון מרענן, ניתן למלא את העגבניות בתערובת של מג'דרה (אורז עם עדשים).

לגרסה "בשרית" יותר של עגבניות ממולאות, ניתן להשתמש בטחון מן הצומח של טבעול, שטוגן עם בצל ותבלינים אהובים לפני האפייה בתנור.
בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

רמת קושי
קל
זמן כולל
45 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
מזרח אירופאי, בלקני
רמת קושי
בינוני
זמן כולל
3 שעות ו-5 דקות
מנות
12-16 קציצות
מטבח
אשכנזי