עוגיות קינמון

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

המתכון הזה הכי קל בעולם – ושווה כל כך! קבלו מתכון למאפה פריך מתוק בטעם קינמון. מצוין ליד הקפה או ליד שוקו חם.

רמת קושי
קל
זמן כולל
30 דקות

מרכיבים

  • 1 כף קמח
  • 15 ס"מ רוחב של בצק עלים
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף קינמון
  • 1 כף שמן

הוראות הכנה

  1. מפזרים את הקמח על משטח חלק ומרדדים את הבצק באמצעות מערוך עד להכפלת שטחו.
  2. מפזרים על הבצק את הסוכר והקינמון, ומעבירים שוב את המערוך על הבצק להחדרת הסוכר והקינמון לבצק.
  3. מגלגלים את הבצק עד לקבלת גליל מהודק לקבלת עוגיות בצורת שבלול, או מגלגלים משני הצדדים לקבלת עוגיות בצורת משקפיים.
  4. פורסים את הגליל לפרוסות בעובי 2 ס"מ, משמנים תבנית אפייה ומניחים את העוגיות על התבנית, תוך הקפדה על רווח בין עוגייה לעוגייה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני במשך כ-25 דקות עד להשחמת הבצק.

הצעות גיוון

ניתן להשתמש בנייר אפייה ואז אין צורך לשמן את התבנית.

במקום סוכר וקינמון ניתן למרוח על הבצק ריבה, שוקולד למריחה, ממרח תמרים, אגוזים וכד'.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם