פאי פרג

פאי פרג

מתכון פשוט לפאי במילוי פרג שמתאים לקינוח בכל פעם שמארחים אנשים.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעה ו-20 דקות
מנות
1 פאי

מרכיבים

החומרים לבצק

  • 1 12 קמח
  • 3 כפות סוכר
  • 100 גרם מרגרינה בטעם חמאה קרה
  • 4 כפות מים קרים מאוד

החומרים למלית

  • 200 גרם מלית פרג מוכנה ("ויטה")
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • 14 כוס יין אדום מתוק
  • קליפת לימון מגוררת ומיץ מ12 לימון

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
  2. שמים את הקמח, הסוכר והמרגרינה במעבד מזון, ומעבדים לתערובת פירורית עדינה.
  3. מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת כדור בצק.
  4. שמים בקופסה עם מכסה ומקררים במקרר 15 דקות.
  5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לצורה עגולה לעובי של 1 ס"מ, ומרפדים תבנית פאי בקוטר 24 או 26.
  6. עם מזלג עושים חורים בתחתית הבצק ואופים אפייה ראשונית במשך 5 דקות.
  7. מערבבים את חומרי המלית ומוסיפים סוכר במידת הצורך
  8. יוצקים על תחתית הבצק האפויה, ואופים 30 דקות נוספות.

טיפים

מומלץ להגיש חם ליד גלידת וניל קרה.

דרגו את המתכון:
3 דירוגים, 3.3 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם