הדף בשיפוצים! עמך הסליחה

סדנאות בישול טבעוני

מפסיקים לפחד מהמטבח ומתחילים לשחק באוכל: שפע של סדנאות בישול וקורסים יציידו אתכם בכל מה שצריך לדעת כדי ליהנות מאוכל טבעוני, טעים ובריא

דלגו לסדנה של: אתגר 22 | אורי שביט | Omer Cooks - בישול טבעוני לפודיז | TivonEat | בישול טבעוני שמח | גלי לופו אלטרץ | גליה דור - מנות טבעוניות חלבוניות מהמטבח האסייתי | פיליס גלזר | בישול בריא וטבעוני עם גבי פוקס | פשוט טבעונות רונית סימנה | השף גיל הררי | הפשטות שבטבעונות | בישול טבעי ליישום מיידיבישול בריא מהצומח | ליאורה פסקר | בישול טבעוני גבוהסדנת בישול טבעוני, הודי ומטבח מקומי עם נורה

אתגר 22 

סדנאות בישול טבעוני

הקונספט: זו לא בדיוק סדנת בישול אלא התנסות חווייתית ב-22 ימי טבעונות, בליווי קבוצת פייסבוק עם דיאטניות קליניות, בשלנים, הורים לילדים טבעונים, ספורטאים טבעונים, סטודנטים שיודעים להכין אוכל מהיר וזול, וחובבי מסעדות שיכולים להמליץ על מנות טבעוניות שוות במיוחד.

מה לומדים: בכל יום מקבלים המשתתפים טיפ או משימה קטנה - למשל, להכין קינוח שחיתות טבעוני, להרכיב סנדוויץ' טבעוני, לעשות על האש טבעוני, לאכול ארוחת בוקר טבעונית בבית קפה, לארח חברים לארוחה טבעונית ועוד. המטרה היא שבמהלך הפרויקט המשתתפים יתנסו בהיבטים שונים של טבעונות, ובסופו יהיו מצוידים ב"ארגז כלים" שיאפשר להם להתמיד בטבעונות בריאה וטעימה. 

איפה זה קורה: בקבוצת פייסבוק סגורה שתוזמנו אליה לאחר ההרשמה.

מחיר: חינם.

להרשמה:  https://etgar22.co.il/


ג'ם סשן טבעוני עם אורי שביט

 

אורי שביט. צילום: דן לב
אורי שביט. צילום: דן לב 
הקונספט: הבלוגרית ועיתונאית האוכל אורי שביט מזמינה אתכם לג'ם סשן של מתכונים קלים, מהירים וטעימים לפי המצאי בשוק, מזג האוויר והחשק הכללי. בדרך כלל יש מורה-אורח נוסף, שמלמד משהו חדש ומפתיע.

מה לומדים: ראשונות, עיקריות, ממרחים, תוספות, קינוחים ועוגות – הנושאים משתנים מסדנה לסדנה.

מנות לדוגמה: ריזוטו גריסים עם פטריות ויין לבן, ממרח דלעת ערמונים בניחוח מעושן, שקשוקה מתירס טרי, גלידת בננה-שוקולד.

מיקום: ב"החוויה הטבעונית", דרך בן צבי 78 תל אביב-יפו (ולקבוצות או לקוחות פרטיים לפי דרישה בתיאום מראש, באזור המרכז).

מחיר: 280 ש"ח, לסדנה של 3 שעות ויותר.

לפרטים נוספים: עמוד סדנאות הבישול ב"טבעוניות נהנות יותר".

 

Omer Cooks - בישול טבעוני לפודיז

עומר בהט הקונספט: עומר בהט, בשלן שרוט ופודי אדוק, משלב טכניקות מקוריות וחדשניות עם מסורתיות במטרה לייצר מנות יחודיות עם דגש על טעימוּת. האוכל רציני, אבל הסדנאות באוירה קלילה ומלאות פינוקים.

מה לומדים: רוב הסדנאות עוסקות בטכניקות, וביניהן "אל תקרא לי מוצרלה!" בה נלמד להכין גבינות ויוגורטים טבעוניים בתהליך התססה ביתי, "לא צריך ביצה!" בה נלמד להכין קציצות אפויות וקציצות שמתבשלות ברוטב ועוד – המנות משתנות מסדנה לסדנה.

מנות לדוגמה:  גבינת פסטו מצנוברים בתהליך התססה ביתי, קציצות פטריות וקקאו אפויות, קציצות ים ברוטב מרוקאי וקציצות קציצות אגוזים חגיגיות ברוטב יין ושורשים ותבשילים קלאסיים כמו בולונז וחמין בגרסאות מושקעות וטעימות במיוחד.

מיקום: תל אביב.

מחיר: 350 ₪ ומעלה.

לפרטים נוספים: באתר www.omercooks.com,  בפייסבוק - OmerCooks - בישול טבעוני לפודיז, ובאינסטגרם OmerCooks.

 

TivonEat

שקמה tivoneat

הקונספט: שקמה, הבשלנית העומדת מאחורי הבלוג המרהיב TivonEat, מציעה סדנאות בישול טבעוני מעמיקות בנושאים שונים.  
 
מה לומדים: מה שתבחרו - יש סדנת אוכל שחיתות טבעוני בריא; סדנת בישול טבעוני למתחילים; סדנת 'גבינות' ואפייה טבעונית; סדנת בישול יפני טבעוני ועוד.
 
מנות לדוגמה: בסדנת השחיתות - המבורגר, נקניקיות, שניצל וסופלה בגירסה מזינה וטבעונית; בסדנת הבישול היומיומי - קציצות, תבשילים, ממרחים, רטבים ועוד. 
 
מיקום: תל-אביב.
 
מחיר: 220-250 ש"ח לאדם (10% הנחה לחיילים וסטודנטים).
 
לפרטים נוספים: אתר, פייסבוק


 

בישול טבעוני שמח

הקונספט: סדנה פעילה שבה כולם מבשלים יחד את כל המתכונים ויושבים לאכול בסוף ארוחה משובחת ומגוונת. המנחה, עדי כהן סימן טוב, היא מנהלת שיווק, מפתחת ומנהלת תכניות לימוד ובלוגרית אוכל, שלדבריה "מבשלת, מתנסה ומשחקת באוכל בערך מגיל 9. מבשלת אוכל טבעוני, טעים, עדכני ומגניב, ונהנית להנחיל את הידע שלי גם לאחרים".

מה לומדים: שימוש בחומרי גלם טריים, עשבי תיבול, ירקות, דגנים וקטניות; שיטות ופטנטים לקיצורי דרך, לחסכון בזמן ובעבודה במטבח; הרכבת מנות בריאות ומזינות.

מנות לדוגמה: סינייה טבעונית, מאפה קסום במלית גבינה טבעונית ותרד, קציצות מכל הסוגים, קינוחים נהדרים ועוד ועוד - בכל סדנה מתכונים שונים.

מיקום: בבית של עדי במודיעין או בבתים מארחים ברחבי הארץ.

מחיר: 200-250 ₪.

לפרטים נוספים: בפייסבוק - בישול טבעוני שמח 

 

גלי לופו אלטרץ

הקונספט: סדנאות בישול בריא בהנחיית גלי לופו אלטרץ, שפית בעלת נסיון של 25 שנה, שבהן לומדים בקבוצות קטנות את טכניקות היסוד של המטבח הבריא. ללא מוצרים מן החי ועם הרבה יצירתיות, פטנטים וחומרי גלם מעניינים מכינים ארוחות טעימות, בריאות ומשביעות לכל המשפחה. נושאי הסדנאות: קטניות או לא להיות, סוד הבישול של דגנים מלאים, ירקות זה לא רק סלט, ממרחים ורטבים.

מה לומדים: כיצד צורכים אך ורק פחמימות מורכבות? כיצד אופים על טהרת הקמח המלא? כיצד מבשלים אורז מלא, עדשים, שעועית שחורה ושאר קטניות? כיצד מכינים חומוס ביתי? איך מכינים אוכל בריא שילדים אוהבים?

מנות לדוגמה: מוסקה של נבטוטי עדשים, חצילים ועגבניות ברוטב קשיו מוקרם; מגש קובה אפוי במלית פטריות וסייטן (מכינים את הסייטן לבד בלי חומרי טעם ושימור!); לזניה של עדשים ופטריות בקרם שקדים.

מיקום: כפר סבא.

מחיר: 290 ש"ח לסדנא בודדת, 200 ש"ח לחייל/ת .

לפרטים נוספיםhttps://www.cookingcoach.co.il/classes

 

מנות טבעוניות חלבוניות מהעולם האסייתי


גליה דור

הקונספט: גליה דור, מומחית לקולינריה יפנית ואסייתית, מעבירה סדנאות בישול וארוחת גורמה יפניות בבית הלקוח, חוקרת אקדמאית רב-תחומית ומרצה לתרבויות ופילוסופיה במזרח אסיה, ומדריכה סמינרים וטיולים קולינריים ברחבי מזרח אסיה. סדנה זו מתמקדת ביצירת מנות עשירות בחלבון נפלאות ואסתטיות. גליה מחברת בין מטבחי מזרח אסיה לטבעונות, ומעבירה מידע רב הנוגע לחומרי גלם ותזונה, תוך דגש רב על אסתטיקה ופרזנטציה של המנות.

מה לומדים: מתחילים בהכרות עם חומרי גלם שנצרכו ועובדו כבר בסין וביפן העתיקות – פולי סויה, חלב סויה, טופו, סייטן, אינארי, מיסו, שעועית שחורה, שומשום שחור, אצות, ועוד. יוצרים מהם מנות שונות – מנות עיקריות ואפילו מנה אחרונה. בדרך לומדים המון גם על המטבח היפני והסיני.

מנות לדוגמה: אינארי ממולא, סנדוויץ' יפני, חציל או טופו במיסו, צורות הכנה שונות של טופו, טחינה יפנית, סלטי אדממה, סלטי אצות ועוד.

מיקום: בית הספר גימנסיה הרצליה, תל-אביב – או אצלכם בבית, אם תאספו כמה חברים (מינימום 10 משתתפים משלמים).

מחיר: 350 ש"ח כולל חומרי גלם וארוחה. הסדנה אורכת בין שלוש לארבע שעות וכוללת בסיומה ארוחה מעשה ידינו.

לפרטים נוספים: גליה דור: dorgalia@013net.net, נייד: 054-4635361, אתר: www.galiador.com


סדנאות בישול טבעוני עם פיליס גלזר

סדנאות בישול טבעוני
הקונספט: סדנאות בישול טבעוניות/ "בישול בריא וגם טבעוני", "אנטי-איג'ינג: תזונה, בריאות ויופי", "טבעוני אסייתי". כל סדנא עשירה בטיפים ומידע על עולם המזון והסביבה וריפוי דרך האוכל.

אורך הסדנא כ-3 שעות, כולל נשנושים בריאים במהלך הסדנא, ארוחה מלאה בסוף, תה צמחים מהגינה האורגנית שלה, חוברת מתכונים ושי לקחת הביתה.

מנות לדוגמה: לחם כוסמין ואגוזים מהיר; גבינת שקדים, אוסובוקו גזר על מצע פולנטה, קאפ-קייק שוקולד (הסדנה הטבעונית); סושי ירקות, מרק פו ויאטנמי, ספרינג רול ויאטנמי, סלט הירוסמה (הסדנא האסייתית); שקשוקה בלי ביצים, ממרחי גבינות טבעוניות, פטה עדשים ופטריות, חטיפי אנרגיה (סדנת ארוחת בוקר).

מיקום: במטבח הביתי של פיליס בתל אביב.

מחיר: 350 ש"ח (כולל מע"מ). כולל חוברת מתכונים

לפרטים נוספים: 03-5221936 | phyllisfood@gmail.com | עמוד הפייסבוק של המטבח של פיליס



בישול בריא וטבעוני עם גבי פוקס


הקונספט: גבי פוקס, שף המתמחה באוכל טבעוני בריא ומוכר את מוצריו בדוכני אוכל בקניונים באזור המרכז והשרון, מלמד את המשתתפים את רזי המקצוע ומסיים בארוחת טעימות טבעונית מיוחדת.

מה לומדים: לומדים להכין מגוון של מאכלים טבעוניים עם דגש על בישול נכון של קטניות ושימוש ברכיבים בריאים, ללא מלח וחומרים משמרים. 

מנות לדוגמה: דלעת יפנית בתנור עם רבעי סלק, קובה בורגול עם טחינה ביתית, שקשוקה "על השולחן", סלט קינואה, סלט כוסמת, קונכיות בצק במילוי רטטוי וטופו ועוד.

מיקום: בבית הלקוח באזור המרכז והשרון.
מחיר: 250 ש"ח לאדם.

לפרטים נוספים: גבי 050-2124010, דף הפייסבוק: גבי פוקס שף פרטי 


פשוט טבעונות עם רונית סימנה

הקונספט: הסדנא נועדה להמחיש עד כמה קל ופשוט לבשל ללא מוצרים מהחי. היכרות עם העולם הטבעוני ועם חומרי גלם חדשים ומעניינים, בדגש על מנות בסגנון מסורתי ושגם ילדים יאהבו. 

מה לומדים: חומרי גלם טבעוניים יחודיים, ניפוץ מיתוסים לגבי תזונה טבעונית, טיפים לבישול ואפיה, ול"טבעון" ו"הבראת" מתכונים רגילים, ושיטות לייעול העבודה במטבח. 

מנות לדוגמה: דפי אורז עם מוקפץ טופו פטריות וירקות מאודים, מיונז ללא ביצים, בורקס פילו עם תפוחי אדמה, מאפינס גבינת שקדים קשיו ומנגולד, פטה שקדים אפויה ושווארמה סייטן.

מיקום: מושב כנף, רמת הגולן.

מחיר: 180 ש"ח לאדם. 

לפרטים נוספים: רונית סימנה, טל' 050-7668070, פייסבוק, או בדואר אלקטרוני


השף גיל הררי

סדנאות בישול, לא מוצרים מהחי, צמחונות, טבעונות,גיל הררי

הקונספט: גיל הררי השתלם בארצות הברית בתזונת אוכל צמחי נא (raw, לא מעובד ולא מבושל). הוא עבד בתור שף ראשי ברשת המזון האורגני Whole Foods, וכן כשף פרטי, מדריך סדנאות ויועץ תזונתי. הררי מציע סדנאות בנושאים שונים: הורים וילדים מבשלים בריא, רואו-פוד ויתרונותיו התזונתיים, קינוחים טבעיים, סדנאות יום הולדת וכדומה.

מה לומדים: כיצד להחליף מזון מבושל במזון נא, כיצד לעבוד עם מתוקים טבעיים, ועוד – בהתאם לנושא הסדנה.

מנות לדוגמה: דפי אורז מגולגלים עם אטריות שעועית וירקות מוקפצים; סלט אצות וואקמה עם סלק, בטטה וכרובית ברוטב ג'ינג'ר שומשום; "עוגת גבינה" עם קרם קשיו לימוני ותותים; גלידה טבעית מאננס וקוקוס.

מיקום: בבית אחד המשתתפים.

מחיר: 200 ש"ח לאדם (המארח פטור מתשלום).

לפרטים נוספים: gilharari@yahoo.com | 054-6635983 | https://www.healthyfood.co.il/courses


הפשטות שבטבעונות – בישול ותזונה בריאה

סדנאות בישול טבעוני הקונספט: סדנאות בישול בריא ונפלא, בהנחית זיו אור כהן ואורנה זבידה, מומחיות במטבח הטבעוני. הסדנאות נמשכות כשלוש שעות, בהן לומדים מקרוב איך להכין בפשטות ובקלות אוכל מגוון וטעים.

מה לומדים: מכירים עקרונות של תזונה בריאה, לומדים להכין ממרחים, סלטים רעננים ומזינים, חביתות וקציצות, מנות עיקריות וקינוחים בריאים.

מנות לדוגמה: ממרח ירוק הרמוני, שייקים של בוקר, סלט עדשים שחורות בפלפלים קלויים ורוטב סילאן-חרדל, גונדי טבעוני, תבשיל בטטה וחומוס ברוטב חלב קוקוס, עוגת מוס שוקולד נאה (Raw ) ללא קמח וסוכר.

מיקום: רמת גן.

מחיר: 250 ש"ח. (מארח פטור מתשלום).

לפרטים נוספים : דף הפייסבוק של הפשטות שבטבעונות


בישול טבעי ליישום מיידי 

סדנאות בישול טבעוני הקונספט: אורנה צבי, טבעונית ותיקה, מציעה סדנאות למתחילים ולמתקדמים. דגש על בישול לפי צרכים מיוחדים, טיפים להפחתת שומן ומלח, רואו-פוד ועוד.  

מה לומדים: הסדנאות החד-פעמיות עוסקות בנושאים שונים - מנות ראשונות, עיקריות, קינוחים, אפייה ללא גלוטן, בישול בריא. בנוסף, מוצעים שני קורסים – "בישול מעשי בסיסי" בן 4 מפגשים, ווקורס למתקדמים בן 6 מפגשים הכולל מידע תיאורטי ומעשי.

מנות לדוגמה: לחם משעועית מש מונבטת ללא גלוטן, פטריות ממולאות בפטריות מבית אמא, ממולאים, קציצות מנגולד עם גבינת ריקוטה טבעונית, עוגת תפוחים ללא גלוטן.

מיקום: כפר יונה.

מחיר: 250-350 ₪ (סדנת האפייה ללא גלוטן עולה 450 ₪ בשל השימוש בחומרי גלם יקרים).

לפרטים נוספים: אתר, פייסבוק

          סדנאות בישול בריא מהצומח  סדנאות בישול טבעוני

הקונספט: בישול בריא שקל ליישם וטעים לאכול.
 
מה לומדים: לומדים להכין אוכל פשוט, יצירתי וצבעוני, תוך שימת דגש על איך לתכנן נכון את המטבח, ושימוש בחומרי גלם טובים וטבעיים ככל האפשר. 
 
מנות לדוגמה: פסטה ברוטב שמנת קשיו וערמונים, קציצות אזוקי ברוטב עגבניות וחצילים, שוקולד עם פצפוצי כוסמת, לחם קטניות. 
 
מיקום: כפר הריף. 
 
מחיר: 200 ₪ לאדם. 
 
לפרטים נוספים: גילי פילהבר 054-7762778פייסבוק
 
 

קסם טבעוני עם ליאורה פסקר סדנאות בישול טבעוני

הקונספט: סדנה חד-פעמית הנמשכת שלוש שעות, במהלכן לומדים כיצד לבשל אוכל טבעוני בריא, קל, מהיר הכנה, והכי חשוב – טעים. לומדים להכיר מוצרים חדשים, ונהנים מטעימות מגוונות ומארוחה מלאה המוגשת בסוף הסדנה. ניתן לרכוש תקליטור לצפייה עם חמישה מפגשים מוקלטים של הסדנה הכולל חוברת מתכונים.

מה לומדים: מנה ראשונה, מנה עיקרית טבעונית עם תוספת מפתיעה ומנת קינוח מרשימה.

מנות לדוגמה: סלט מלפפונים עם טוויסט, טמפה ברוטב אלפרדו פטריות, אמרנט, מוס מנגו.

מיקום: בביתה של ליאורה, אברבנאל 47, תל אביב. ניתן לתאם מראש סדנאות בישול במקומות נוספים לקבוצות וללקוחות פרטיים.

מחיר: המחיר ליחיד: 250 ש"ח המחיר לזוג: 400 ש"ח.

לפרטים נוספים: פייסבוק

 

בישול טבעוני גבוה

הקונספט: אוכל בסגנון גורמה, עבודה עם חומרי גלם יחודיים מהמטבח הערבי והמזרח תיכוני.

מה לומדים: לומדים להכין ארוחה שלמה - מנת פתיחה, מנה עיקרית וקינוח. בין המנות בארוחה,מכינים קציצות מיוחדות, ממרחים, רטבים וסלטים. הכל ללא חומרים משמרים.

מנות לדוגמה: סלט פומלה חריף, בקצ'וי על הפלנצ'ה בצ'ימיצ'ורי ביתי, ריזוטו פטריות יער ובהרט.

מיקום: קיבוץ עמיר בגליל העליון, ובכל רחבי הארץ.

מחיר: 270 ש"ח.

לפרטים נוספים: Anibachef@gmail.com

סדנת בישול טבעוני, הודי ומטבח מקומי עם נורה

הקונספט: חגיגה הודית של ריחות, צבעים ועמים היישר מהמטבח ההודי העשיר. / המטבח המקומי עשיר בחומרי גלם טריים ומגוונים. נלמד להכיר את חומרי הגלם שהיו פה מאז ומתמיד ולהרכיב מהם ארוחה נפלאה עשירה בטעמים, צבעים וניחוחות.

מה לומדים: נכיר את עולם התבלינים ההודי, נכין מסאלה טריה, נלמד את סוד הקארי המושלם ונכין מנות עשירות ומפנקות מהמטבח ההודי. ניצור ארוחה מלאה ומגוונת על טהרת המטבח ההודי הטבעוני. / בסדנה זו נכיר את המטבח המקומי הארצישראלי. נכיר את חומרי הגלם שהיו פה מאז ומתמיד וניתן להם פרשנות עכשווית. ניצור יחד ארוחה עשירה המבוססת על חומרי הגלם הטריים העונתיים והמקומיים.

מנות לדוגמה: מלאי כופתה, דאל עדשים, גובי מסאלה (כרובית בתבלינים), קוקוס לאדו. / קציצות טבעוניות מעדשים ופטריות, ממרחים מירקות העונה, סיניה טבעונית, קינוח קדאיף מפנק ועוד.

מיקום: בבית הלקוח.

מחיר: 250 ש"ח לאדם. מינימום 8 משתתפים.

הערות: לסדנת המטבח המקומי התפריט משתנה לפי העונה והמצאי בשוק.

לפרטים נוספים: http://www.nura-cooking.co.il