הדף בשיפוצים! עמך הסליחה

יוגורט טבעוני

בנובמבר 2013 הרחיבה תנובה את מחלקת מוצרי הסויה שלה - והביאה למדפי המקררים בישראל את היוגורט הטבעוני הראשון מזה שנים! היוגורט, על בסיס סויה מגיע בטעם טבעי ובשני טעמים של פירות - עם חתיכות תות או עם חתיכות אפרסק. בנוסף, הושק עם סדרת היוגורטים מעדן בטעם שוקולד. כל הטעמים מוצלחים למדי, וגם מי מאיתנו ש(עדיין) לא עברו לטבעונות עשויים ליהנות מסדרת המוצרים המוצלחת הזאת. ניתן למצוא את המוצר ברוב הסופרמרקטים הגדולים ברחבי הארץ במחיר של 8 ש"ח לזוג גביעים קטנים למדי. לא זול, אבל בהחלט נותן מענה למי שמתגעגעים לטעם היוגורט אך לא מוכנים לממן את תעשיית החלב.
 

יוגורט סויה טבעוני

המעדנים כוללים חיידקי יוגורט שגודלו על מצע צמחי ומועשרים בסידן ובוויטמין D ממקור צמחי. הטעם המומלץ ביותר מבחינה תזונתית הוא הטבעי - הן מבחינת כמויות החלבון והסיבים התזונתיים שבו (הגבוהות מאלה בסוגים האחרים) והן מבחינת כמויות הסוכר המופחתות (בגביע יוגורט סויה בטעם טבעי יש בערך כפית וחצי של סוכר, לעומת כמעט 3 כפיות בסוגים האחרים). הוא גם אינו מכיל חומר משמר בניגוד לטעמי הפירות (נסו אתם לחתוך פירות ולאכול אותם אחרי שבועיים בלי לשים חומר משמר...). כך שלמי שמקפידים על תזונה עם כמה שפחות מזון מעובד - מומלץ פשוט לקחת פרי טרי ולחתוך אותו לתוך היוגורט החלק - וליהנות מאותו אפקט ללא החומרים המשמרים.

ולמי שבכל זאת מעדיפים להכין בעצמם, הנה מתכון פשוט להפליא ליוגורט בהכנה ביתית מהבלוג siv-food.

הערה בעניין קניית מוצרי תנובה: טבעונים רבים מתנגדים לקנות מוצרי תנובה, או סתם נרתעים מלממן את המשווק הגדול בישראל של מוצרים מהחי (פרות, עופות ודגים וכן ביצים ומוצרי חלב). אבל רבים אחרים, ואני ביניהם, סבורים דווקא שכדאי לעודד חברות גדולות המייצרות מוצרים מהחי להרחיב את עסקיהם למוצרים מהצומח. כמעט בלתי אפשרי להימנע מתמיכה בחנויות, מסעדות ותאגידים שעושים את כספם גם מניצול בעלי חיים (קניית מוצר צמחי של תנובה אינה שונה באמת מהזמנת מנה טבעונית במסעדה המגישה גם בשר). במקום זאת, אפשר לגרום להם להציע יותר מוצרים מהצומח, ולסייע ביצירת שינוי שיוביל לצמצום תעשיות אכזריות ולהגדלת שוק המוצרים מהצומח ויפה שעה אחת קודם!



ניסיתם את המוצר ואהבתם? ניסיתם ולא אהבתם? ספרו לנו בתגובות!