פרוסות טופו מטוגנות

פרוסות טופו מטוגנות

60

ארוחה קלה, טעימה ומהירה. אפשר לאכול פרוסות טופו מטוגנות לצד אורז, פסטה, או כל דגן אחר שאוהבים, לשלב בסנדוויץ', או כקוביות בסלט.

רמת קושי
קל
זמן כולל
50 דקות
מנות
6-8 פרוסות

מרכיבים

  • 300 גרם טופו קשה
  • 14 כוס רוטב סויה
  • 1.5 כפות סילאן
  • 2-3 טיפות שמן שומשום
  • 1 קוביית שום כתוש
  • 1 קוביית ג'ינגר כתוש
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. פורסים את גוש הטופו לשש-שמונה פרוסות שוות.
  2. מערבבים בקערה את רוטב הסויה, הסילאן ושמן השומשום ומערבבים.
  3. מפשירים את השום והג'ינג'ר (מומלץ להכניס למיקרו לכ-10 שניות).
  4. מכניסים את השום והג'ינג'ר לקערה עם שאר הרוטב ומערבבים. אפשר להוריד קצת מכמות הג'ינג'ר במידה ורוצים.
  5. יוצקים בכלי שטוח את הרוטב ומניחים בתוכו את פרוסת הטופו (מומלץ להשרות את הטופו לפחות חצי שעה לספיגה מוגברת של טעמים. אחרי 15 דקות הופכים את הטופו לצד השני כך שכל שטח הפנים של פרוסות הטופו ייספג ברוטב).
  6. מטגנים על אש נמוכה-בינונית כל פרוסה משני הצדדים, כ-2 דקות מכל צד.

טיפים

אפשר לאכול חם או קר.

מומלץ להגיש את פרוסות הטופו לצד אורז, בתוך סנדוויץ' או בסלט.

אם מעדיפים, אפשר לאפות את הטופו בתנור על 180 מעלות, בערך 5 דקות על כל צד.

אם רוצים לצמצם בכמות הכלים, אפשר להכניס את פרוסות הטופו לטוסטר לכמה דקות, במקום לטגן.

ניתן לפרוס את הטופו לקוביות טרם הטיגון, ולעטר בשומשום ובצל ירוק  בזמן ההגשה.

אולי יעניין אותך גם